Elcsalta, hogy megerőszakolja keresztlányát a borsodi férfi

Hosszú évekre rács mögé kerülhet az a férfi, akinek ügyét a héten kezdi tárgyalni a Miskolci Törvényszék. A férfi a kiskorú keresztlányát csalta el egy nádas, bozótos területre, ahol simogatni és csókolgatni kezdte, majd közösülni is próbált vele a lány akarata ellenére.

A 18 év alatti gyermek a testvérével és az unokatestvérével ment el a keresztapjához, hogy pénzt kérjenek kölcsön tőle, tekintettel arra, hogy már többször segített a családnak. A férfi ezt követően azt mondta, hogy egy másik személytől kérjenek együtt pénzt, ezért rávette, hogy kettesbe induljanak el, a másik két lányt hátrahagyva. A gyerekek furcsának találták az útirányt, ezért utánuk mentek, és akkor érkeztek meg a helyszínre, amikor a vádlott már a keresztlányán feküdt, lefogva őt. Végül sikerült megakadályozniuk, hogy közösüljön vele.

A férfival szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött, egyéb módon a hatalma vagy befolyása alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség.