Elaludt a volánnál az orgonista. Elképesztő, mire fogja!

Egy templomi orgonista elaludt vezetés közben és egy útjelző táblának ütközött. Rosemary Bryant hazafelé tartott Port Carlisle-be, miután egy 8 kilométeres sétát tett. Lehúzta az ablakot, és bekapcsolta a rádiót a BBC Radio 4-ra (a brit közmédia beszélgetős műsorokkal teletűzdelt csatornájára), hogy ébren maradjon.

Aztán hibát követett el, mondta az ügyész a bíróságon, mert felhúzta az ablakot és átkapcsolt a klasszikus zenei adóra. „Tudta, hogy a Classic FM-en olyan zenét adnak, amitől általában elalszik.”

Church organist fell asleep at the wheel after switching radio to Classic FM

Bryant, who had received only three penalty points in 26 years, had been training to be a deacon, but he conceded: "This will come to an end now." Judge Peter Hughes QC told Bryant: "You could so easily have crossed the road into the path of oncoming cars, and the consequences could have been horrendous - not just for you personally but for any occupants of the car that collided with you."

Csak pár pillanatra bóbiskolt el, de ez pont elég volt arra, hogy Bryant 50 kilométer per órával beleszaladjon egy közlekedési lámpába.

A nő ügyvédje a tárgyaláson elmondta, hogy Bryant valószínűleg soha többé nem vezet már, annyira magasakká váltak a biztosítási költségei. „Emiatt nagyon nehézkessé válik az tette” – tette hozzá.

A bíró végül 80 óra közösségi munkára ítélte, emellett egy évig nem vezethet és azután is csak akkor, ha újra levizsgázik. Az ítész szerint ugyanis az is előfordulhatott volna, hogy a szemközti sávba hajt át, aminek még komolyabb következményei lehettek volna – idézte a Telegraph.