Ékszíj végzett Marika megnyúzott macskájával

Marika: felháborító, amit az állatorvos leírt!

Marika: felháborító, amit az állatorvos leírt!

Bük Já­nosné imádott félperzsa macskáját, Mucikát, megnyúzva találta meg az Állatvédő Sereg Budapesten, a Szomolnok utcában, még augusztus elsején. Most a gazdát tájékoztatták az állatorvos véleményéről.

– Még az udvaron kívülre sem tudott ki­mászni Mucika, éppen ezért volt furcsa nekem, hogyan került jóval messzebb a lakástól. Korábban észrevettem, hogy valakitől ételt kaphat a házon belül, aki magához édesgethette, majd megcsonkította szerencsétlen állatot, de az orvosi papírokon már nem ez szerepel – kezdte Marika. Az orvos megállapítása szerint egy autó ékszíja téphette le a macska bőrét.

A súlyos sérüléseket szenvedett macska életét nem lehetett megmenteni. Marika biztos abban, hogy szándékosan ejtettek sebeket kedvenc állatán © Kecskeméti Zoltán

– Szerintem ez teljességgel kizárt. Hiszen látszott rajta, hogy szabályos vágások voltak a testén. Ráadásul nem a kocsi alatt lapulva leltek volna rá, hanem beakadva. Ezen felül azt is elég érdekesnek tartom, hogy a hatóságok nyomatékosan megkértek, ne beszéljek a médiával és az állatvédőkkel – sorolta tovább a kétségeit Ma­rika.

Megkérdeztük dr. Varga József állatorvost, akitől az állatorvosi vélemény származik a megnyúzott macska ügyében.

– Több kollégámmal együtt vizsgáltuk a sé­rült macskát. Számomra a boncnok képei álltak rendelkezésre, ez alapján mondtam el a hatóságoknak a véleményemet az ügyről. Azonban már korábban is volt hasonló esetünk, a levont következtetésekből tudtunk az autó ékszíjára következtetni. A boncnok és több orvoskolléga is alátámasztotta a megállapításomat, mi­szerint nem emberi kéz művelte ezt az állattal – mondta az állatorvos.

Mucika és gazdája egy korábbi fotón © Kecskeméti Zoltán

Némedi Edina, az Állatmentő Sereg koordinátora a Borsnak elmondta, hogy az állatorvosaik, akik személyesen vizsgálták a macskát, megállapították, hogy egyértelmű volt a szándékosság, valamint azt is, hogy valaki szabályos vágásokat ejtett a cica hasán, valamint felhasították a térdízületét és a péráját is. Az életmentő műtét után erős fájdalomcsillapítókat kapott és alginát kötszert, amitől esélye lehetett volna a felépülésre, de az állat másnapra belehalt a sérüléseibe.

– Szerintünk nem kellene úgy véleményt alkotni az állatkínzásról, hogy nem is vizsgálták meg a tetemet – közölte Edina.