Egy másik férfiben hallotta dobogni elhunyt fia szívét – szívbemarkoló videó

Megrendítő videót rögzítettek arról, ahogy egy 31 éves, háromgyerekes apa a karjai közé ölel egy anyát, aki így hallhatja a fia szívverését. Chris Horner szívátültetésen esett át februárban, a donor – és ezzel élete megmentője – a 25 éves Rikki Howell volt, aki agyvérzésben hunyt el.

Hat hónappal a műtét után találkozott Chris Rikki édesanyjával, Sandy Millingtonnal, aki egyből elsírta magát, ahogy a férfi a mellkasához szorította, így Sandy hallhatta fia szívverését. „Ez volt a módja annak, ahogy megköszönjem” – mondta az apa később, aki egysztetoszkópot is elvitt a találkozóra, de nem volt rá szükség.

Chris – aki Rikkit a hősének nevezett – azt mondta Sandynek, hogy a fia továbbra is élni fog benne. „Elég érzelemdús volt mindenkinek” – nyilatkozta a háromgyerekes apa a Hull Daily Mailnek, aki elárulta, hogy az anyával korábban már beszélt, és leveleket is váltottak egymással.

„Nagyon idegesek voltunk előtte, de a jó értelmében. Azt mondta nekem, hogy ilyen jó állapotban látni engem, azt érezteti vele, hogy Rikki nem halt meg hiába.”

Christ szívbelhártya gyulladással (endocarditis), az elején bűnösnek érezte magát a szívátültetés miatt, de most már, hogy találkozott Rikki családjával, magabiztossá vált. „Az első pár hétben a transzplantáció után, bűnösnek éreztem magam, mert valaki meghalt miattam, hogy én élhessek, és ez egy hatalmas felelősség, ami nyomja a válladat” – mesélte. „Sandy mondta nekem, hogy ne érezzem hibásnak magamat, szerinte, ha Rikki választhatott volna, kié legyen a szíve, akkor egy olyan emberre esett volna a választása, mint én, aki a családjáért él.”

Sandy is nagyon hálás, hogy találkozhatott Chrisszel. „Megtalálni Christ és újra hallani Rikki szívét csodálatos volt, és azt tudni, hogy valami jó történt. Zokogtam. Olyan különleges volt. Olyan volt, mintha megöleltem volna Rikkit, valami olyasmi, amit reméltem, egyszer megtörténik, de nem tudtam, hogy meg is fog.”