Aktuális

Egy húsz másodperces videóval mentette meg kislánya életét az anya, akit az orvosok nem vettek komolyan

Bors

Létrehozva: 2019.06.14.

Jade Rodford tudta, hogy komoly baja van a kislányának, de az orvosok megnyugtatták, csak túlzottan aggódik gyermekéért. Szerencsére az anya nem hallgatott rájuk.

Forrás: Facebook

A Kentben élő Jade Rodford most öt éves kisálnya, Ella csak annak köszönheti az életét, hogy édesanyja hallgatott az ösztöneire. Az orvosok egészen addig nem vették komolyan az akkor alig egyéves kislány állapotát, amíg az anya meg nem mutatott nekik egy videót a gyermek tüneteiről. 

Ella 2014 novemberében váratlanul belázasodott, és szinte folyton aludt. Rodford elvitte őt az orvoshoz, aki megfázást diagnosztizált nála, és hazaküldte őket, de a kislány estére még rosszabbul lett.

– Látszott rajta, hogy valami nagyon nincs rendben vele. Tudtam, hogy nem megfázásról van szó, de fogalmam sem volt róla, mi lehet a baja – emlékezett vissza az édesanya.

Rodford úgy döntött, hogy mentőt hív Ellához, de a diszpécser azt javasolta, hogy inkább vigye be a kórházba, mivel nem küldenek esetkocsit csak azért, mert egy kisgyermek belázasodott. Az anya ezután gyorsan levideózta lánya testén terjedő piros, fehér és lila foltokat, illetve azt, hogy hogyan veszi a levegőt, hogy meg tudja mutatni az kórházban a tüneteket. A videó láttán az orvosok azonnal tudták, hogy a gyermek állapotát nagyon komolyan kell venni, ugyanis életveszélyben volt. Szepszis, azaz vérmérgezés támadta meg a kicsi immunrendszerét, ami ha nem kezelnek időben, végtagvesztéssel, de sok esetben halállal végződik.

As sepsis has been in the news recently I wanted to share this video of Ella. If it wasn't for this video we may not have still had Ella here today. She was turned away by GPs who said she simply had cold viruses back to back. She was then taken to A and E by ambulance after going blue and mottled with a high temp and struggling for breath. After being assessed she was sent home and told that it was probably a seizure due to her high temp. I wasn't happy with this. She was taken back the next day and we were told the same thing because she didn't always show the symptoms whilst at the hospital so they had nothing to go on. The next day, still knowing something was wrong, she was laying cuddled up with her dad and started to turn mottled, blue and breathless. After being turned away by the hospital twice already I decided to film what was happening so that when I took her back they could see how poorly she was. This video proved to be the best thing I could have done. After speaking with 111 and still not being satisfied we took her back to A and E. As we were seen, I told the doctor what has previously happened and that I had a video of Ella, she watched it, immediately got another doctor who also watched it and Ella was admitted straight away, tests during her stay showed she had sepsis. After 6 days Ella was allowed home. BUT it could have been so different, we could have been turned away again, videoing Ella like that seemed a bit silly at the time but I would never stop to think if something similar happened again, always take a video of your child if you know deep down there's something wrong xxx

Posted by Jade Eliza Rodford on Wednesday, January 27, 2016

– A videó nélkül csak egy gyereket láttak volna, akinek nagyon magas láza van. Ez a húsz másodperces felvétel mentette meg a lányom életét, mert miután megnézték, végre komolyan vették az állapotát – mondta az anya, akit ezelőtt azzal nyugtatott a gyermekorvos, hogy csak túlzottan aggódik a lányáért.

Rodford megosztotta a felvételt a Facebookon, mert azt szeretné, ha minden szülőhöz eljutna. Így ha bárki hasonló tüneteket tapasztal a gyermekén, tudja, hogy azonnal orvoshoz kell őt vinni.

(via)

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140396_auto_resized.jpg
origo.hu

Haalandot keresik, Ancelotti szemöldöke legyőzte Guardiolát - mutatjuk a legjobb BL-negyeddöntős mémeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27196_resized.jpg?avcount=1713478217
origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137545_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141627_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Így vágott vissza Menczer Tamás Magyar Péternek + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141992_auto_resized.png
metropol.hu

Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, a mentők már a helyszínen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142089_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27195_resized.jpg?avcount=1713478217
origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141122_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ebben a városban már éjjel-nappali posta is működik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713478217
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713478217
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mSts2k-JQqRYODCdW16d4eqJA9FMyXwYmZjTAbujoAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZWEyYWViNjJmOTRhMzZhN2VhOTU0NWViNDI3MjJh.jpg
Megindító

„A szemeim előtt hunyt el” – kisfia 5. születésnapján halt meg Luca

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JIJelZCZnGCtu6W-rcfNnVOo_DQavFwenPnAqUoGoHU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5MmFmZDE3ZjY1NDQ5YzFhYWNlOGY4NDc5ZGZkNDlm.jpg
Dráma

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze