Egerszegi késelés: elképesztő, mivel védekezik Barnabás

A gyilkossággal gyanúsított 21 éves fiú állítja, nem tervezte el a gyilkosságot, és önvédelemből volt nála kés.
A gyilkossággal gyanúsított 21 éves fiú állítja, nem tervezte el a gyilkosságot, és önvédelemből volt nála kés.

Elképesztő történettel állt elő a bíróságon B. Barnabás, akit azzal gyanúsítanak hogy több késszúrással meggyilkolta volt barátnőjét a zalaegerszegi Parkerdőben. Az ügyészség januárban súlyosbította a vádat, miszerint a gyilkosságot előre eltervelten követte el. Barnabás ezt tagadja, azt állítja, csak önvédelemből volt nála kés, mert homoszexuálisan zaklatták.

2014 szeptemberében Budapesten egyedül indult a barátai után, amikor rossz buszra szállt, ekkor egy 40-50 év körüli idegen férfi szexuálisan zaklatni kezdte, fenyegette. Végül el tudott futni. Ezt csak az egyik barátjának és az anyjának mondta el – hangzott el a bíróságon a fiatal fiú vallomása.

Állítólag megtámadták tavaly áprilisban, a gyilkosság hetében is. A konditeremből hazafelé menet négy ember körbeállta, ekkor döntött úgy, hogy kést vesz magához. A hámozókést otthonról vette el, és napokig a zsebében hordta. Végül ez lett a gyilkos eszköz.

Az ügyész szerint azonban a gyilkosságot előre elhatározta, megtervezte, s a végrehajtás céljából volt nála a kés. Idézte: az eset után a vádlott barátainak a telefonban elismerte, mit tett, s öngyilkossági szándékáról is beszélt. Azt mondta, ő már ezt eltervezte, s nem fog börtönbe menni.

B. Barnabás az utolsó szó jogán arról beszélt, milyen nehezen tudja elfoglalni magát a börtönben.

– Próbálom magam elfoglalni, de állandóan csak erre gondolok, bármit csinálok, a legapróbb dolgokról is erre asszociálok. Sajnálom… – mondta.

Az ügyben pénteken hoznak ítéletet a Zalaegerszegi Törvényszéken.