Durva: kirúgták a pultoslányt, mert elvetélt

Egy cseppnyi emberség sem volt abban a főnökben, aki azt követően rúgta ki alkalmazottját, hogy a lány közölte: nem tud bemenni dolgozni, mert épp elvetélt.
Egy cseppnyi emberség sem volt abban a főnökben, aki azt követően rúgta ki alkalmazottját, hogy a lány közölte: nem tud bemenni dolgozni, mert épp elvetélt.

Elképesztő történetről számolt be a brit Daily Mail: egy 18 éves lánytól épp azután vált meg főnöke, hogy az megtudta, a 15. héten elveszítette gyermekét. A főnök szerint azonban láthatóan ez nem elég indok arra, hogy az ember kérjen egy szabadnapot.

A 18 éves Amy Larman három hónapja dolgozott egy Kelet-Angliai bárban pultosként. Főnöke tisztában volt vele, hogy a lány terhes, ahogy arról is előre szólt, hogy január 15-én kórházba kell mennie egy vizsgálatra. Az esti műszakot azonban bevállalta.

Az orvosok azonban megrázó hírt közöltek a hertfordshire-i tinivel. Ekkor derült ki ugyanis, hogy a 15 hetes magzat szíve nem vert. „Sokkolt a hír. Még mindig sokkos állapotban vagyok” - emlékezett vissza.

Larman ezután írt főnökének, hogy nem képes bemenni az esti műszakjára. Részletesen leírta, mi történt vele, ahogy azt is, hogy azóta sír, amióta megtuda: elvetélt. Főnöke azonban minimális együttérzést sem mutatott iránta: egyszerűen kirúgta. „Az első naptól kezdve nagyon megértő voltam veled, de nem vezethetek úgy egy vállalkozást, hogy az alkalmazottam este 9-kor közli, hogy nem tudja bevállalni a műszakját” - szólt a bár vezetőjének válasza. Azzal indokolta döntését: a lány már a műszakkezdés után szólt, hogy nem tud ott lenni, és nem fizethet olyan alkalmazottaknak, akik cserben hagyják.

„Nem viselkedhetsz így az alkalmazottaiddal. Akkor rúgnak beléd, amikor a földön vagy. Az egész családom felháborodott a dolgon, mert látták, min megyek keresztül. Az apám le akarta tépni a fejét - és én hagytam volna neki” - emlékezett vissza a történtekre Amy, aki jelenleg is új állást keres.