Durva: elszabadult a félelmetes zebraember – videó

Vad zebraember szabadult el a tokiói állatkertben, a riadalomnál már csak a nevetés volt nagyobb, amikor bekerítették a jószágot.
Vad zebraember szabadult el a tokiói állatkertben, a riadalomnál már csak a nevetés volt nagyobb, amikor bekerítették a jószágot.

Az elmúlt évek legnagyobb fogása volt, amikor kedden délelőtt földre terítettek egy csíkos pizsamába öltözött ál­latkerti dolgozót Japánban. Szerencsére senki nem sérült meg. Sőt, a száznyolcvan centi magas férfi kifejezetten örült, hogy néhány óráig zebrának érezhette magát.

A komolytalannak tűnő gyakorlat pontos modellezést kívánt a szakemberektől, ugyanis ha el­szabadul egy vadon élő állat, az élete múlhat a szakszerű befogáson. Bármilyen természeti ka­tasztrófa, például földrengés is veszélybe sodorhatja az állatok és a körülöttük dolgozók életét, ahogy erre korábban is volt már példa, amikor nekiszaladt egy zebra az egyik dolgozó­nak, aki ettôl szívinfarktust kapott.

© Fotó: AFP/Europress

Nem tudjuk, hogy az álzebra mennyit gyakorolt a szerepre, de a bekerítők profin jártak el. Hálókkal, botokkal fogták közre és kényszerítették földre a megrémült és céltalanul futkosó csíkost.

A mentőakció sikeresen zárult, a látványos vadászat után a zebra visszakerült természetes környezetébe, az emberek közé.