Aktuális

Drasztikus lépésre szánta el magát a büdös nő

Bors

Létrehozva: 2017.07.12.

A 31 éves Aremilda dos Santos betegsége - hiperhidrózis  - miatt naponta ötször fürdött, de így is visszataszító volt a testszaga. A brazil anya több mint egy évtizedet szenvedett a testszaga miatt, és végén már társaságba se nagyon járt, mert annyira csontig hatolóan büdös volt - írja a Daily Mail.

A nő elmondta, hogy férjével is csak a zuhany alatt tudott már csak szeretkezni. A kisfia volt az egyetlen, aki az arcába mondta: büdös. Az anyának ez volt a végső lökés. Úgy döntött, ő már tényleg mindent megtett azért, hogy semlegesítse a testszagát, és mindannyiszor hiába próbálkozott, viszont az orvosokhoz még nem fordult a bajával, akik lehet, hogy tudnak rajta segíteni.

“Egy átlagos ember, ha dezodort használ 48 órán tart a hatása. Nekem 48 percig jó” - mondta Santos. 13 évig folyamatosan átöltözött, az összes felsője ennek ellenére sárga foltos volt a hónaljánál, és ha társaságba ment, a szaga miatt még a stresszizzadás is megindult nála, úgyhogy tényleg nehéz volt vele egy helyiségben tartózkodni.

A manikűrösként dolgozó asszony még aznap felkereste a bőrgyógyászt, amikor a fia beszólt neki. A nő verejtékmirigyeit eltávolították a hónaljából, így gyakorlatilag ma már nem is izzad ott. “Emlékszem, amikor anyám ordibálva bevitt a fürdőszobába és nekiesett a hónaljamnak szivaccsal. Azt mondta, azért vagyok büdös, mert nem mosakszom rendesen. Ez nem volt igaz” - emlékezett vissza szomorúan az anya.

A nő ezután olcsó felsőket kezdett venni, mert azokat egy hordás után ki merte dobni, aztán hámlasztókrémekkel próbálkozott, miután egyik dezodor sem vált be. Később vécépapírt tett a hóna alá, hogy felszívja az izzadságot, de ehhez a módszerhez csak akkor folyamodott, ha nem tudott hazamenni zuhanyozni. Számos technikát kitalált arra, hogy ne érezzék a testszagát.

Férjével a megismerkedésük után kizárólag akkor bújt össze, miután lezuhanyzott. Annyira jól el tudta leplezni a betegségét, hogy a házasságig nem derült ki a férj számára, hogy ő büdös. Később már elkapott néhány szófoszlányt, amelyben a férje arról beszélt, hogy valami büdös van a lakásban, de nem jött rá, hogy Santosból árad. Terhesen kizárólag a zuhany alatt szerelmeskedett a férjével, mert akkor jóval büdösebb volt, mint egyébként. Egy napon a férj kinyitott a nő ruhásszekrényét és az éktelen szag arcon csapta. Meg volt döbbenve, de csak annyit kérdezett, hogy nem kéne e erősebb mosószert használni. Donisete nem akarta neje önbizalmát a földdel egyelővé tenni, mert azt látta, tudta, egyébként sem túl magabiztos az asszony.

A bőrgyógyászok először krémeket adtak neki, de ezek egy év használata után sem szüntették meg a problémát, cserébe hólyagos lett a bőre. Ezt követően botox injekciót javasoltak vagy a verejtékmirigyek eltávolítását. Az utóbbit fedezte a biztosítása, az előbbit nem, így természetesen az olcsóbb megoldás mellett döntött. “Fél órás műtét volt. 15 nappal később életemben előszőr száraz volt a hónaljam. Végre át tudtam ölelni a gyerekem és a férjem anélkül, hogy ők visszatartották volna a lélegzetüket.”

Az asszony 5 éve boldog és azért beszélt most a betegségéről, hogy a hasonló problémákkal küzdőknek segítsen. “Az orvos mondta, hogy a verejtékmirigyek eltávolítása után, lehet hogy máshol erősebben fogok izzadni mint korábban. A hasam körül általában nedves vagyok, de ennek nincs szaga. Ez csak egy kis kellemetlenség a korábbi tünetekhez képest” - tette hozzá Santos.

A túlzott izzadás kiváltó okai:

Valószínűleg a központi idegrendszer hibás működésében a kulcs. Az izzadás lehet általános egy családon belül, azonban generációkat átugorva is öröklődhet. Különböző a hormonháztartást érintő változások idején (pubertáskor, terhesség, átmeneti évek) fokozódhat az izzadás, azonban vissza is térhet (ritkábban) normális szintre. 

A hiperhidrózis nagy mennyiségű izzadás termelődését jelenti, ami vagy bizonyos testrészekhez kötődik (lokális), vagy az egész testet érinti (generalizált), anélkül, hogy a fiziológiai, tehát a normál szabályozó mechanizmusok működésbe lépnének. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088003_auto_resized.png
origo.hu

Egy 10 éves gyermek 38 másodperc alatt győzte le a többszörös világbajnok sportolót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26455_resized.jpg?avcount=1711674914
origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080428_auto_resized.jpg
vg.hu

Brutális felvételek kerültek elő a moszkvai terrortámadás megkínzott vádlottjairól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088272_auto_resized.jpg
ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087648_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26454_resized.jpg?avcount=1711674914
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091191_auto_resized.jpg
travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711674914
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087051_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez még Hamiltonnál is nagyobbat szólhat, elképesztő átigazolásra készül a Red Bull

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076905_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Stephen King annyira félt ettől a horrorfilmtől, hogy nem tudta végignézni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/exuIu_AbRG4eF0Q92vXzfxtL7aSxQ846EekyWfb8AfM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjZjZhNTEwNTUxODRiNDJhYmFiMGQ2MDY1NzMzMmIy.jpg
tragédia

"Az apja rögtön a vízbe ugrott, én hívtam a mentőket" - Megszólaltak a Kecskeméten vízbe fulladt Andorka szülei