Dopeman: Kibékültünk Orbán Viktorral

Nem kell börtönbe mennie a rappernek az Orbán Viktor–szobor fejének elrúgásáért. A megkönnyebbült Dopeman családi ebéddel, edzéssel lazított az ítélet után. 
Nem kell börtönbe mennie a rappernek az Orbán Viktor–szobor fejének elrúgásáért. A megkönnyebbült Dopeman családi ebéddel, edzéssel lazított az ítélet után. 

– Egy sör? Az nem. Egy sör, egy bor meg egy whisky! – viccelődött saját dalát idézve a Bors munkatársának az ügyében született ítélet után Dopeman, legurít-e egy italt az örömhírre. A garázdasággal vádolt rappert ugyanis bűncselekmény hiányában felmentették csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség közmunkán látta volna szívesen Dopemant, de erre sem kerül sor. A zenészt azért állították bíróság elé, mert 2013-ban egy tüntetésen az Orbán Viktort ábrázoló hungarocellszobor fejét elrúgta. Ez a bíró szerint ízlésesnek nem ne­vezhetô, de erőszakosság nem volt a gesztusban. Azt mondta: legfeljebb maga Orbán perelhette volna Dopemant becsületsértés miatt.

© Fotó: Fejér Bálint

– Korrekt az ítélet. Ez egy nagy önigazolás nekem. Persze nem merték teljesen elismerni az igazamat, de tudják, hogy igazam van, nyilván mártírt nem csinálnak belőlem. Elvileg kibékültünk Viktorral, hiszen ő sem indított ellenem magánvádas eljárást, és már én is bocsánatot kértem tőle – így a zenész, aki szerint az egész eljárás politikai megrendelésre indult.

– Úgy látszik, mindig van az országban elegendő házmester – utalt az őt feljelentőkre, de bízott a bíróságban. – Még a végén dalt írok róluk! – nevetett. A rappert a szülei is elkísérték, akik nagyon boldogok voltak, hogy fiukat felmentették. Az ítélet után közös családi ebéd, azután Dopeman, mint mondta, edzés és munka várja, mindent ugyanúgy tesz.

Dopemant nem izgatja, mi lesz a szoborfej sorsa, ami elvileg a rendőrségen van.

– Megyek, és megsimogatom. A fenéket, annak idején négy napig velem volt, nézte a tévét a családdal, de elég volt belőle. Annyi kellemetlenséget csinált nekem az a fej – legyintett Dopeman. A rapper, mint mondta, nem sértődne meg, ha a miniszterelnök esetleg Dopeman-arcos labdákkal rúgná a bőrt Felcsúton.

A bíróságon megtudtuk, az egész eljárás 25 ezer forintjába került az államnak, a rendőrségnek pedig 900 forintba a nyomozás. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezett, hogy ne az állam állja a perköltséget, hanem a feljelentők.