Aktuális

Dombóvári tragédia: Férje az élete árán mentette meg Évát

Munkatársunktól

Létrehozva: 2018.06.11.

Egyetlen túlélője volt a szörnyű dombóvári balesetnek, amiben egy egész család vesztette életét egy viharban kidőlt fa miatt.

Az egész or­szágon átsöpört a vi­har pénteken: nagyrészt leszakadt ágakhoz és vezetékekhez riasztották a tűzoltókat, de a legszörnyűbb kiszállásuk egyértelműen Tolna megyében volt. Egy öttagú kis­vaszari család épphogy hazaindult a dombóvári kórházból, amikor a pusztító szélvihar váratlanul kicsavart egy hatalmas, negyvenméteres fát, ami pont a fehér Peugeot-juk tetejére csapódott. A hátsó ülésen utazott egy alig fél éves csecsemő és egy gyönyörű tinédzserlány is. Csupán az anyósülésen ülő O. Éva maradt életben. A többieknek esélyük sem volt.

– Menet közben érte őket a halál. A kocsit vezető Attila az utolsó pillanatban még reflexből lehajtotta a felesége fejét, magán már nem tudott segíteni, de a szerelme életét így megmentette – mondta megtörten a szerencsétlenül járt család egyik hozzátartozója a Borsnak.

Túlélésében főként ez játszott közre, de mint a Tényeknek megtörten nyilatkozó Éva elmondta, az is, hogy a zuhanó fa éppen a két ága közötti részével csapódott be a fejénél. A halálautó hátsó ülésén a házaspár lánya, a 17 éves H. Eve­lin és az otthon maradt fiuk felesége, a 20 esztendős K. Mónika ült az öt hónapos kislányával, Hannácskával. Az új­donsült kismama délután hasfájásra panaszkodott, ezért kellett elvinniük a kórházba, a vizsgálatok után pedig már mehettek is haza.

– Az ifjabbik Attila elvesztette a feleségét, a gyermekét, az édesapját és a testvérét is. Imádta a családját, már nagyon várta őket haza, de csak az édesanyját ölelhette meg újra. Pokoli lelki gyötrelmeken mennek most ők keresztül, nem esznek semmit, nem beszélnek senkivel, a házba sem tudnak visszamenni, hiszen minden csak rájuk emlékezteti őket. Az idejük nagy részét a közeli falvakban élő rokonaiknál töltik – tette hozzá lapunknak a távolba meredő barát.

A családfő fahordással és kaszálással foglalkozott, ismerősei dolgos embernek ismerték. Információink szerint az összeroncsolódott kocsi kölcsönautó volt, a család életben maradt tagjai pedig a közeljövőben el­hagyják a települést. Szerettünk volna beszélni velük, de nem kívántak nyilatkozni.

A tűzoltók csak feldarabolva tudták leszedni a kocsiról a fát. A tragédia helyszínére négy mentőegység érkezett. Megkísérelték újraéleszteni a babát, de rendkívül súlyos sérülései – ahogy az OMSZ szóvivője, Győrfi Pál mondta – kizárták az élet lehetőségét. Éva azóta sem tudott hazamenni. „Ez a család nem tönkrement, megszűnt” – idézte a teol.hu Évát.    

Megvizsgálják a fákat

Szabó Loránd dombóvári polgármester szerint a fa épnek tűnt, nem voltak korhadási nyomok rajta, egyébként pedig állami tulajdonban van, az MNV Zrt. a terület kezelője. Ugyanakkor a Facebookon azt írta, felveszi a kapcsolatot az állam képviselőjével: mit terveznek a baleset területén lévő veszélyes fákkal. – Egyben mi is felgyorsítjuk a saját fáink vizsgálatát és a veszélyesek kivágását. Remélem, e tragédia azokat is jobb belátásra bírja, akik mindig kritizálnak, ha kivágunk egy veszélyes fát, de azt elhallgatják, hol, mennyit ültetünk – üzente. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A temetés költségeit Dombóvár és Kisvaszar közösen rendezné.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158457_auto_resized.jpg
origo.hu

A pornós bokszoló és a dögös focistafeleség együtt alázzák a Chelsea edzőjét - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27465_resized.jpg?avcount=1714132817
origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161183_auto_resized.jpg
life.hu

Közfelháborodás kísérte Bridget Jonesként, övé a Golden Globe egyik legkínosabb pillanata

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164686_auto_resized.png
hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164010_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156590_auto_resized.jpg
vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27464_resized.jpg?avcount=1714132817
origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141352_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714132817
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165050_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Támadás történt a kaposvári plázában: mutatjuk a fejleményeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714132817
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros