Döbbenetes összeget fizetnének Trump állítólagos perverz szexvideóiért

A Penthouse twitter-bejegyzésben jelezte, minden Donald Trumpról készült szexvideóért egymillió dollárt - 300 millió forintot - hajlandó kifizetni. A tengerentúli erotikus tematikájú magazin azok után hirdetett a neten, hogy kiderült, könnyen elképzelhető, hogy az orosz hírszerzés birtokában vannak ilyen videók.

Az orosz külügyminisztérium a nap folyamán reagált arra a vádra, amely szerint a titkosszolgálatok több felvétel birtokába jutottak, amelyeken Donald Trump furcsa szexuális szokásait - pisilős szex - örökítették meg egy évekkel ezelőtt tartott moszkvai partiban. A CNN hírtelevízió és a Buzzfeed internetes közösség honlapja is beszámolt a híresztelésről, a CNN már a múlt héten megtudta, hogy az amerikai szolgálatok figyelmeztették Trumpot, hogy az oroszok személyes és pénzügyi szempontból is kompromittáló adatokat gyűjtöttek róla, míg az internetes közösség egy volt brit titkosügynök jelentéseire hivatkozva állított hasonlót.

A Kreml szóvivője „kacsának” és „ponyvaregénynek” nevezte a híreszteléseket, állítása szerint az orosz hatóságok „nem foglalkoznak kompromittáló anyagok gyűjtésével”. Dmitrij Peszkov kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin célja a „globális béke és biztonság” megteremtése, ezek a híresztelések pedig ennek éppen az ellentétére törekszenek, vagyis a „hisztérikus állapotok” fenntartására.

Közben maga Trump is reagált a vádakra, szintén a Twitteren jelentette ki, hogy az állítások nem igazak: "Kamu hírek! Totális politikai boszorkányüldözés" - írja a mikroblogon a megválasztott amerikai elnök.