Döbbenet: senki sem ellenőrzi a lábát levágató Sándort

Semmilyen kényszerintézkedés alatt nem áll Cs. Sándor, aki a rendőrség szerint vonat alá feküdt, hogy egymilliárd forintos biztosítást markolhasson fel. A férfin még nyomkövető sincs.
Semmilyen kényszerintézkedés alatt nem áll Cs. Sándor, aki a rendőrség szerint vonat alá feküdt, hogy egymilliárd forintos biztosítást markolhasson fel. A férfin még nyomkövető sincs.

Egy bizarr és egyedülálló bűncselekményről számolt be tavaly júliusban a Bors. A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentette be: közel egymilliárd forintos biztosítási csalás miatt feküdt a vonat alá egy férfi.

A rendőrség gyanúja szerint a 48 éves nyirkátai vállalkozó, Cs. Sándor 2013 novembere és 2014 februárja közt azzal a szándékkal kötött több biztosítónál is balesetbiztosításokat, hogy később önmagának szándékosan súlyos sérülést okozzon, és ezáltal pénzhez jusson. A cselekvés napja 2014. július 30-án jött el. Cs. Sándor a nyircsászári vasútállomáson bemászott egy mozgó vonat utolsó vagonja alá, a szerelvény utolsó tengelye átment a lábán. A férfit mentőhelikopter szállította kórházba, ahol amputálták a végtagjait. A rendőrség szerint Cs. Sándor majdnem egymilliárd forint biztosítási összeghez akart hozzájutni. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

Az ügyben korábban nyilatkozó rendőrségi illetékesek szerint felesége aktívan támogathatta a terv kivitelezésében, hiszen elkísérte a vonathoz, majd a táskájában lévő gumiszorítóval maga kötötte el Sándor lábát. A Bors most a nyomozás állásáról érdeklődött. A BRFK sajtóügyelete közölte: továbbra is a férfi az ügy egyetlen gyanúsítottja, a nyomozás folyamatban van, határideje 2016. március 21., mely meghosszabbítható.

Érdeklődtünk: elrendeltek-e valamilyen kényszerintézkedést – lakhelyelhagyási tilalmat, házi őrizetet – a szabadlábon védekező férfival szemben, alkalmaznak-e nyomkövetőt? Mint kiderült, semmilyen intézkedés nem történt.