Döbbenet, mit tett 11 hetes babájával az anya

Hatodik gyermekét szülte meg a nő, érthetetlen, miért vetemedett ilyen szörnyűségre.
Hatodik gyermekét szülte meg a nő, érthetetlen, miért vetemedett ilyen szörnyűségre.

Március 8-án végre vádat emeltek egy 31 éves knoxville-i asszony ellen, miután bizonyosságot nyert: ő maga ölte meg egy évvel korábban saját, akkor mindössze 11 hetes csecsemőjét. Heather Rene Keylon ráadásul nem is hétköznapi módon oltotta ki hatodik gyermeke életét: halálos mennyiségű gyógyszert adott neki.

A Knox News a bírósági adatokra hivatkozva azt írja, hogy a 11 hetes Skylar Isabella Brewer egy Subutex nevű gyógyszer túladagolásába halt bele. Ezt a készítményt heroinfüggőség kezelésére használják, mivel az opiátreceptorokhoz kötődve hat, és így kiváltja az opiátok fő hatásait, mint az eufória vagy a jólét érzése. Keylon azonban nem csak magát kezelte ezzel a szerrel, hanem döbbenetes módon kisbabáját is ezzel tömte.

A kisbaba 2015-ben már gyakorlatilag heroinfüggőként született édesanyja életvitele miatt, és miután 6 hetet az intenzív osztályon töltött, Skylart hazaengedték, mivel állapota javulni kezdett. Azon a márciusi napon, amikor a kicsi meghalt, mellette feküdt a kanapén 18 hónapos testvérkéje is. A jelentés szerint Skylart anyja begyógyszerezte, betakargatta, majd egyszerűen úgy hagyta.

Az ugyan még pontosan nem tisztázott, hogy milyen mennyiségben adta be a gyógyszert Keylon gyermekének, de Dr. Mark Gaylord, a Tennessee Egyetem újszülött-gyógyásza azt mondja, szinte teljesen kizárt, hogy Skylar az anyatejen keresztül jutott volna hozzá a halálos adag Subutexhez, mivel a készítményt tablettás verzióban árulják, ami anyatejen keresztül nem tud ekkora mennyiségben a csecsemőhöz kerülni.

Keylon 1 millió dolláros óvadék ellenében szabadulhatna, de vélhetően gyilkosság vádjával évekre rács mögé kerül.