Aktuális

Dávidnak az 5 nappal korábbi rákoskeresztúri mészárlás adta az ötletet

G. J., B. B., L. B.

Létrehozva: 2018.01.15.

Egy hét alatt három fiatalt végeztek ki brutálisan a XVII. kerületi Újlak utcában, egymástól mindössze ötszáz méterre. Az egyik támadó még a helyszínen fejbe lőtte magát, a másikat egy hajtóvadászat során elkapták. Neki az első gyilkosság adott ötletet.

Kétségbe­esett kiáltozásokra és szívet tépő zokogásra riadtak fel péntek este a fővárosban a máskor csendes, nyugodt, XVII. kerületi Újlak utca lakói. Az egyik ház hatodik emeletén a 17 éves W. Dávid egy késsel várta a lépcsőházban szerelmét. Amikor a 19 éves S. Fanni hazaért, a fiú hátulról leütötte a folyosón, egy késsel átvágta a torkát, majd elmenekült. Fanni testét egy 12 éves gyerek fedezte fel. 

A Bors ki­de­rítette, hogy Fanni és Dávid egy is­kolába jártak, ott ismerkedtek meg, kapcsolatukból pedig szerelem lett. – Fanni szakított vele. Nem akart fájdalmat okozni Dávidnak, egyszerűen már kihűlt a szerelem – magyarázta lapunknak a fiatalok egyik ismerőse. Dávid azonban képtelen volt fel­dolgozni ezt, többször is zaklatta Fannit, fenyegette is. Végzetes tette előtt még azt is megmondta a lánynak, hogyha nem kezdik újra a kapcsolatot, úgy fogja vé­gezni, mint múlt hétfőn az a másik lány az utcából, akit szintén a volt szerelme gyilkolt meg – folytatta a barát.

A tettesnek nem volt ideje magával végezni

A késelés után Dávid a vérbe fagyott áldozatát otthagyta, és elmenekült. Egész éjjel folyt a hajtóvadászat utána, a rendőrök az egész környéket ellepték, a lakókat addig se be, se ki nem engedték a házból. Fanni nővérét sokkos állapotban kí­sérték le egy mentőhöz, míg a lány édesapja magánkívül zokogott a ház előtt:

– Igen, én vagyok az apa, az én lányomat ölték meg. Az az ember zaklatta a lányomat! – mondta a Bors riporterének kérdésére a helyszínen. Információink szerint a fiú a gyilkosság után végezni akart magával, búcsúüzenetet is hagyott, azonban terve nem sikerült, ugyanis tette után nem sokkal a házában elfogták.

– Nagyon fáj, ami történt, Fanni kedves volt, jóindulatú, tervei voltak az életre. Még fel sem fogtuk, hogy ez történt, még mindig azt várjuk, hogy ránk nevessen – mondta könnyeivel küszködve a barát. 

A fiatal lány imádta a családját, nemrégiben született féltestvére, most tanfolyamra járt, jövőre pedig egyetemre akart menni. Szerettei úgy próbálják feldolgozni a történteket, hogy közös erővel gyűjtést szerveznek a temetésére. A helyiek azóta is a tragédiáról beszélnek, nem csoda: a gyilkosság helyszíne alig ötszáz méterre fekszik attól a háztól, ahol múlt héten történt kísértetiesen hasonló tragédia.

Közvetítette gyilkosa támadását Vivien

A gyermeke apjától is próbált segítséget kérni Vivien, az a 21 éves lány, akit jelenlegi  szerelmével együtt január 7-ére virradóan végzett ki egykori párja, Cs. Norbert szintén a rákoskeresztúri Újlak utcában. A tragédia estéjén Vivien hívását a gyermekének Németországban dolgozó apja várta. Lefekvés előtt beszélt volna a lányával.

– Fél 11 körül írt, hogy ne haragudjak, amiért nem hívott. Éjfélkor felkeltem, megkérdeztem, hogy történt-e valami baj. Rövid időn belül jött a válasz: „Norbi nem hagy békén, csöngetget!” Pár perc múlva pedig: „Valaki felengedte, már az ajtón kopogtat.” Megpróbáltam felhívni, de már nem vette fel. Válasz sem jött többé – emlékezett vissza a drámai pillanatokra a Borsnak N. Zsolt.

Zsolt és Vivien még 2014-ben jöttek össze, és a kislányuk, Laura születése után tíz hónappal szakítottak. Aztán újra megpróbálták, majd a végső elválás után is jóban maradtak. A férfi az ünnepekkor utazott volna haza, Vivien még azt is felajánlotta neki, hogy az itthon töltött idő alatt náluk lakjon. A munkája sajnos közbeszólt...

Már Vivi kislánya is tudja

Az apukát vasárnap délelőtt értesítették. Hajnalban ért haza, de a kórházban reggel Vivientől még elbúcsúzhatott.

– Közölték, hogy semmi esélye, csak a gépek tartják életben. Oda engedtek hozzá, de mintha már nem is ő lett volna… – csuklott el a hangja. – A kislányommal azóta sokat játszunk, jelenleg a nagyszüleinél van. Sokáig csak tereltem a témát, ha megkérdezte, anya hol van, de nemrég a nagymamája elmondta neki: „Anya már az angyalok között van.”

– Mindenre emlékszik sajnos és mindennap beszél róla, hogy az anyjával rohantak az utcán, mezítláb, nagyon fázott, sírt, és azóta is állandóan keresi őt. Éjjel is gyakran felébred sírva, és kérdezi, hogy az anyja mikor jön haza. Próbálunk sokat foglalkozni vele és elterelni a figyelmét, de biztos, hogy sokáig benne marad – mondta  Vivien édesanyja, T. Ibolya, akit telefonon értünk el.

Egymást támogatják a családok

„Meggyötört lelkünkben csupa könny és bánat. Megszakad szívünk, mert örök búcsút vettél. Nyugodj Békében drága szép Dávidkám!” – gyászolja családja azt a 23 éves fiatalt, akit Cs. Norbert Vivien lakásában lőtt fejbe. Csupán annyi volt a bűne, hogy pár hete randizott a lánnyal, akivel közös munkahelyükön ismerkedtek meg.

– Dávid édesapjával felvettük a kapcsolatot. Egymást támogatjuk ebben a nehéz helyzetben – mesélte Ibolya. A biztonsági őrként dolgozó K. Dávidra az ágyban találtak rá, ma temetik családi körben. 

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatja!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088105_auto_resized.png
origo.hu

Ukrajna véletlenül bejelentette: közük lehetett a moszkvai terrortámadáshoz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711696815
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090920_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Oroszország fontos szövetségese mutatta meg haderejét + képgaléria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17078287_auto_resized.jpg
ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089517_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A világ legboldogabb embere lett a magyar válogatottnál már leírt focista

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711696815
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088339_auto_resized.jpg
travelo.hu

Húsvét közeledtével virágba borul az Adria Királynője Horvátországban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711696815
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/F3OgdeP5THs1FGN0dLgE0ZgrEAumFu0hzgOkiKp3jlU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg3YTQ4NGVkZjlkMTRhNGNiYThlMzM0YzE4ZWRjYzNh.jpg
Aktuális

Varga Juditék legnagyobb fiának is elege van a lelki terrorból nem akar Magyar Péternél lakni

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/_BTJW0fSOY89ZQgaCs27P5pL6yQ1MJ1tfUCsg5d5DhY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMzZjY4MDg4NmYxMzQ3ZDU5YzJlYjZkZmY5YTI0ZDE1.jpg
Tűz

Álmukból felriadva menekültek az emberek: drámával indult a húsvét Budapesten