Csoportosan erőszakolhattak a metálzenekar tagjai

Korábban arról szóltak a hírek, csak beleegyezése nélkül magukkal vittek egy nőt a turnébusszal, most már komolyabbak a vádak.

Korábban arról szóltak a hírek, csak beleegyezése nélkül magukkal vittek egy nőt a turnébusszal, most már komolyabbak a vádak.

Egyre komolyabb vádakkal illetik a Decapitated nevű lengyel metálzenekar tagjait, akik amerikai turnéjuk közben váltak egy rendőrségi ügy részeseivé.

A zenekar augusztus 31-én a Washington állambeli Spokane-ben lépett fel, s a koncertjük után két nő beszélgetésbe elegyedett a tagokkal, végül párost meginvitálták a turnébuszba is. Ebből lett aztán a baj.

Az első hírek arról szóltak, hogy a zenekart emberrablás miatt tartóztatták le, mivel a busszal magukkal vitték a két nőt, akiket később engedtek csak leszállni. A The Spokesman nevű hírportál szeptember 11-én viszont már hivatalos tanúvallomásokra hivatkozva azt írta meg, hogy a négyest csoportos nemi erőszakkal is megvádolta a rendőrség.

Az egyik nő elmondása szerint a zenekar tagjai először csak kedélyes italozgatásra invitálták meg őket, ebből azonban később az lett, hogy a banda dobosa, Michal Lysejko fogdosni kezdte az egyik áldozat melleit. Miután a nő kimenekült a mosdóba, az énekes, Rafal Piotrowski utána ment és megcsókolta, majd egyértelmű jelét adta annak, hogy mi fog következni.

A nő próbált ellenállni, miközben a mosdó tükrében azt látta, hogy a többiek épp megerőszakolják a barátnőjét. Az énekes ekkor arra orális szexre akarta kényszeríteni áldozatát, aki erre nem volt hajlandó, de néhány sérülést így is sikerült szereznie.

Az egész eset akkor derült ki, miután az egyik nőt lekapcsolták a rendőrök ittas vezetés gyanújával. Ő ekkor hívta fel barátnőjét, aki elmondta, hogy bejelentést tett a nemi erőszakról.

A zenekar tagjait is kihallgatták az ügyben, s vallomásaik meglehetősen ellentmondásosak. A dobos azt mondta, hogy nem ismeri azokat a nőket, akikről fotókat mutattak neki, a gitáros Waclaw Kieltyka viszont arról beszélt, hogy az énekest és a basszusgitárost is látta szexelni a busz mosdójában. Az említett két zenész csak annyit ismert el, hogy a nők a buszon voltak, de egyébről nem beszéltek tolmács jelenléte nélkül.

A négy feltételezett elkövetőt egyelőre előzetes letartóztatásba helyezték egy Los Angeles-i börtönben. A rendőrség szerint további bűncselekmények is felmerülhetnek a nyomozás során.