Csongrádi tragédia: testvéreket ölt a kamion

Egy testvérpár szörnyethalt, miután a 4-es úton autójuk összeütközött egy durrdefektes kamionnal.
Egy testvérpár szörnyethalt, miután a 4-es úton autójuk összeütközött egy durrdefektes kamionnal.

Egyetlen pillanat alatt megváltozott a csongrádi R. család élete. Egyszerre veszítették el két szerettüket, Lillát és Gé­zát, akik édes­testvérek voltak.

A férfi na­gyon gyakorlott sofőr volt, alkoholt pedig szinte soha nem ivott, így a családjuk elképzelhetetlennek tartja, hogy az ő hibájából történt a tragédia, melyben mindketten életüket vesztették.

© Fotó: MTI

– Példamutató testvérek voltak, imádták egymást. Nem va­gyok meglepődve, hogy azon a szörnyű napon is együtt voltak, biztosan egyikük elkísérte valahova a másikat. Mindkettőjüknek vannak gyerekeik, elképzelni sem tudom, mit érezhettek, amikor elmondták ne­kik, mi történt Lillával és Gézával. Egyetlen vi­gaszunk a tra­gédiában, hogy nagy család vagyunk, így a gyerekek nem maradnak egyedül, de a szüleiket senki nem pótolhatja – mondta a Borsnak a testvérpár egyik rokona.

Információnk szerint Lilla és Géza szabályosan közlekedett a 4-es főúton Szolnok magasságában, amikor frontálisan ütköztek egy teherautóval. Az elsődleges vizsgálatok szerint a kamion durrdefektet kapott, áttért a szembejövő sávba, és összeütközött a csongrádiak autójával, majd még egy kocsinak nekiment. Lilla azonnal szörnyethalt, Géza éle­téért még küzdöttek a kiérkező mentők, de már rajta sem lehetett segíteni.

A testvérpár nagyon népszerű volt, a Facebookon is rengetegen nyilvánítják ki részvétüket.

– Géza imádott zenélni, a jó­kedv a vidámság volt a mindene. Normális, kedves emberek voltak, akik nem érdemelték meg az élettől, hogy így kelljen meghalniuk – sírta el magát a testvérpár egyik ismerőse.