Csodás gyógyulás Indiában: már mozgatja lebénult lábait a magyar kislány

Egy szülő a világ végéig hajlandó elmenni, ha a gyermekéről van szó. Ezt a Markos házaspár is bebizonyította, akik több országba is elutaztak, hogy sérült gyermekük állapotára gyógymódot találjanak. A kamionsofőrként dolgozó Imre és a család három gyermekét otthon nevelő Mónika középső gyermeke, Viki sérült aggyal született. A betegség miatt a kislány egyik oldalára lebénult. Hiába szeretne nővérével játszani, hiába próbálkozik a virgonc kisgyerekek életét élni, a szülei segítsége nélkül mozdulni sem tud. Bár a világ több pontján próbálkoztak javítani az állapotán, egy gyógymód sem segített rajta.

Little Vicky wants to play; Family flies from Hungary to Kerala again

Thodupuzha: Vicky alias Victoria, daughter of the Hungarian couple Imre Markos and Monica, was born with a defective brain. She was paralyzed on one side of the body due to the disease. Vicky cannot even move without her parents help. She was quite sad that she cannot play with her elder sister Honey.

A szülők mindeközben megismerkedtek egy indiai pappal, akinek tanácsára felkeresték a szintén indiai a dr. Suresh nevű orvosprofesszort, aki az ázsiai országban praktizál. Miután a szülők megszerezték a vízumot, amivel igénybe tudják venni Indiá­ban az egy hónapos egészségügyi kezelést, az orvosprofesszor tavaly márciusban el­kezdte kezelni a kis Vikit. A hatás nem maradt el, már pár nappal a gyógymód alkalmazása után látványosan javulni kezdett a kislány állapota. A család ezután hazatért Magyarországra, majd idén februárban visszatértek In­diá­ba a kezelés második szakaszára. A közel egy év alatt Viki állapota hatalmasat javult, mo­solyogva emelgeti a két lábát, amire eddig szülei segítsége nélkül képtelen volt. A Mathrubhu­mi nevű indiai portál azt írja, a ma­gyar család jövő márciusban repül is­mét Indiába.

Külföldön gyógyulnak

A súlyos gerincvelői izomsorvadással küzdő szárligeti Ábrist egy belgiumi klinikán kezelik nagy sikerrel. A kisfiú eredményei egyre jobbak, átlagon felüli eredményeket produkál. Még három injekciót kap decemberben a külföldi klinikán.

Ábrist egy belga klinikán kezelik, sikeresen

A mátraterenyei ikreknek, Aliznak és Zoénak a magyar orvosok nem jósoltak sokat. Végül Rómában részt vehettek egy ingyenes kísérleti kezelésen, ami re­ményt adott a szüleik számára.

Aliz és Zoé Rómában volt kezelésen