Csodamatraccal verték át a beteg nyugdíjast

Termékbemutatós cég vágta át a 79 éves Németh Józsefet. A beteg ingyenes szűrésre érkezett. Hatszáz­ezres adósság lett a látogatás vége.
Termékbemutatós cég vágta át a 79 éves Németh Józsefet. A beteg ingyenes szűrésre érkezett. Hatszáz­ezres adósság lett a látogatás vége.

Megtörten ül nappalijában Németh József. A 79 éves nyugdíjast galád módon átvágták. A prosztatarákkal, magas vérnyomással küszködő egykori bányász soha nem gondolta volna, hogy ilyen aljas emberek is léteznek.

– Még tavaly októberben csörgött itthon a telefon. Egy kedves hangú hölgy invitált egy ingyenes egészségügyi szűrésre. Gondoltam, nincs mit vesztenem, így elmentem – meséli József.

– Annyi problémát állapítottak meg, hogy ha ez mind igaz lenne, talán már nem is élnék. Vörös, szőke, barna hajú vonzó hölgyek zsongtak körül, és folyamatosan arról győzködtek, hogy nekem erre a pulzáló elektromágneses matracra van szükségem – mutatja a nyugdíjas férfi a szerkezetet.

Józsefet addig-addig puhították, hogy vigye haza és próbálja ki teljesen ingyen a matracot, hogy végül elfogadta az ajánlatot. Ekkor már kezdte rosszul érezni magát, nagyon felment a vérnyomása, és hatalmas hibát vétett. Gyorsan elé toltak egy papirost, hogy írja alá, és ezzel a papírral hozhatja vissza a matracot, ha az nem tetszik. Még kapott „ajándékba” egy orrba helyezhető lézeres értágítót is, mondván, a kettő termék együtt jár. Ezekkel tért haza fővárosi otthonába.

– Amikor az élettársammal, Évikével már nyugodt körülmények között elolvastam ezt a papírt, azt hittem, infarktust kapok. Kiderült, hogy 14 napon belül az elmondottaktól eltérően mégsem vihetem vissza a 360 ezer forintba kerülő matracot, sőt a 240 ezer forintos értágítót sem. Utóbbi egyébként kipróbáltam, és úgy eleredt az orrom vére, hogy alig tudtuk elállítani – csap mérgesen a levegőbe, akit párja igyekszik nyugtatni.

[galeria_kep_49444]

– Nem tudom, mit tegyünk. A bank már vonja a párom nyugdíjából a havi 20 500 forintot – fakad ki az asszony.

– Sajnálom, hogy aláírtam ezt a papírt úgy, hogy tüzetesen el sem olvastam. Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, óvakodjanak az ilyen aljas cégektől – mondja József.