Csoda, hogy túlélte a brutális medvetámadást – fotó

Élete legborzalmasabb napján van túl az a 17 éves tinédzser, aki barátjával indult kirándulni. Egy hatalmas jegesmedve támadt a két fiúra, egyikük meghalt, másikuk csodával határos módon megmenekült a bevadult állat elől.
Élete legborzalmasabb napján van túl az a 17 éves tinédzser, aki barátjával indult kirándulni. Egy hatalmas jegesmedve támadt a két fiúra, egyikük meghalt, másikuk csodával határos módon megmenekült a bevadult állat elől.

A 17 éves Patrick Flinders a világ egyik legszerencsésebb emberének tartja magát. Erre minden oka megvan, hiszen a halál torkából tért vissza, egy rémálomba fulladt kirándulást követően. A fiú és legjobb barátja az Északi-sarkkörre látogatott el egy iskolai szervezés keretei között, mikor egy közel 250 kilós jegesmedve támadt rájuk – írta meg a Mirror.

Halált okozott a váratlan támadás

A fiúk a sátorban aludtak mikor az, óriási, megvadult állat rájuk támadt. Egy pillanat alatt kitépte a sátrat a földről és a fiúkra vetette magát. Flinders, legjobb barátjával osztozott a fekhelyen, akit a medve azonnal megölt. Ekkora a tábor többi tagja is odaért és sikerült elijeszteniük az állatot, azonban a medve Flinderst is válságos állapotban hagyta maga mögött.

Még mindig rémálmai vannak

A 17 éves fiút azonnal helikopterrel kórházba szállították, ahol napokig küzdöttek az életéért. Koponyája több helyen szilánkosra tört és a jegesmedve fogmaradványait is el kellett távolítani agya közeléből. Bal szemére pedig kis híján megvakult. Elmondása szerint közel egy évvel a támadást követően sem lát igazán jól sérült szemével.

Flinders a riportereknek azt is elmondta, hogy hosszú ideig sokkos állapotban volt a támadást követően. Mai napig nem dolgozta fel sem a vérfagyasztó esetet, sem barátja elvesztését. Bevallása szerint nehezen alszik és gyakran rémálmok gyötrik, melyekben minduntalan felbukkan az őrjöngő állat.

Barátnője segített neki a legtöbbet

A fiú arca teljesen eltorzult a támadást követően, azonban szerelme végig kiállt mellette a felépülés során. Ma a srác már ismét tükörbe tud nézni és elmondása szerint a legtöbbet a lánynak és saját családjának köszönhet, akik rengeteget segítettek neki feldolgozni a történteket.