Aktuális

Csiszárnak elege lett a köztévéből

Fái

Létrehozva: 2016.07.02.

<p>A nagy kirúgási hullám nem érintette, biztonságban tudhatta magát. Csiszár Jenő és a köztévé most mégis megvált egymástól.</p>

Forrás: Facebook

Bebizonyosodott a Bors értesülése: a rádiós fenegyerekből királyi tévéssé szelídült Csiszár Jenő elhagyja a köztévét. Tavaly télen közel 130 munkatársától vált meg a közmédia, köztük Jakupcsek Gabriellától.

Akiket kirúgtak

Akiket kirúgtak Sok száz televízióstól vált meg az utóbbi években a köztévé. A képernyősök kirúgása közül nagy port vert fel Vitray Tamásé és Szinetár Miklósé, ahogy később Jakupcsek Gabrielláé is. A teljesség igénye nélkül, mennie kellett: Zelinka Ildikónak, Hoffmann György rendezőnek, aki Kálmán Olga férje, Gíró-Szász Krisztinának, Sipos Anna Szilviának, Mohácsi Szilviának, Szebeni Istvánnak is.

Ez legalább a negyedik leépítési hullám volt 2011-től, amelyek kö­vetkeztében több mint ezer tévést rúgtak ki. Ezek a drámai változások nem érintették Csiszárt, illetve csak annyiban, hogy levették a képernyőről. Például amikor Jakupcseket kirúgták, Jenő helyét a Magyarország, szeretlek!-ben Harsányi Levente kapta meg azzal az indokkal, hogy fiatalítanak. De a Duna Médiaszolgáltató Zrt. egyik vezetőjeként, a szórakoztató osztály főszerkesztőjeként dolgozhatott tovább. Ő rendelte meg azokat a műsorokat, amelyek a királyi tévé képernyőjére kerültek. Akkor va­jon mi vezetett ahhoz, hogy Csiszár dobja a nyugdíjas állását?

Feltették a polcra

Információnk szerint az utóbbi időben kezdett elfogyni a levegő Csiszár Jenő körül. Tény, hogy szép titulust kapott, irigylésre méltó pénzzel, de mégiscsak olyan volt, mintha feltették volna egy polcra porosodni. Azok, akik nem a köztévés időszakából, hanem még a legendás rádióműsorból, az Apukám világából ismerik Csiszárt, nyilván nem csodálkoznak azon, hogy neki ez a le­hetőség nem felelt meg. Emellett a kiszivárgó információk szerint szakmai véleménykülönbségek is hozzájárulhattak ahhoz, hogy végül a távozás mellett döntött.

Megegyezés?

Bár az MTVA közleményében az áll, hogy június 30-án, közös megegyezéssel váltak meg egymástól, tudjuk, hogy ez csak egy rendszeresen használt fedőszöveg. Magyarországon előszeretettel használják akkor is, ha valaki ott akarja hagyni a munkahelyét, és akkor is, ha valakit kirúgnak. Úgy tudjuk – és az előzmények is azt támasztják alá –, hogy Jenő esetében az előbbi az igaz, azaz valószínűleg ő akart menni. 

Váltania kellett

Kacskaringós életpálya

A magyar rádiózásnak biztosan, de talán még a televíziózásnak is az egyik legendás arca. A kilencvenes évek végén, az Apukám világa című rádióműsorát a Juventuson, majd a Petőfin imádták a fiatalok. Akinek nem engedték a szülei, az a paplan alatt hallgatta, és Jenőnek olyasmit is elmondtak, amit másnak soha. Vele indult 1999-ben az RTL-en a Heti Hetes. Majd jött a TV2-n a Csiszár.hu, Sziget TV az M2-n, majd a nagy sikerű Activity a TV2-n, ahol 2006–2007 között Jakupcsekkel a Mokkát vezette, 2009–2014 között Karmakalauz a Class FM-en. 2011–16-ig a Magyarország, szeretlek! az M1-en. 2012–2015-ig A Dal zsűrijében ült, és szerepelt rendszeresen a Balatoni nyárban is.

Természetesen megkerestük Csiszárt is, igaz-e a hír, hogy besokallt? 

– Ez így nem helytálló, de azért köszönöm a Bors érdeklődését. Tény, hogy tegnapelőttől közös megegyezéssel már nem dolgozom a közmédiában – erősítette meg Csiszár Jenő. – Közszereplőként hozzászoktam, ilyenkor elindulnak vad sztorik, hogy kirúgták, elege lett, felmondott stb. Pedig ahogy a pályafutásom során már többször, most is csak annyi történt, hogy az életem következő ciklusában másképp és máshol képzelem el a mindennapjaimat. Ebben most is partner volt a munkaadóm. Vallom, hogy az embernek időről időre meg kell újulnia, ehhez pedig váltani is kell.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27439_resized.jpg?avcount=1714055111
origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714055111
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153682_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Édes fotó: így tartja ölében újszülött testvérét Szegedi Fecsó kisfia

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Vadásznak a hadkötelesekre Kárpátalján + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160570_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160846_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Kerkez becsúszása brutális volt? - fellebbezhet a Bournemouth a piros lap miatt + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714055111
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158902_auto_resized.jpg
travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27438_resized.jpg?avcount=1714055111
origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154686_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161749_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt mondta az orvos, hogy keressek rá a panaszaimra a Google-ben” – sírva küldtek haza a kórházból egy fiatal nőt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra