Csak játékból erőszakoltak a kunszentmiklósi fiúk?

Amíg az egyikük fotózott, a brutális trió szexuálisan molesztálta a védtelen lányt. Az egyik vádlott édesapja szerint viszont az egész erőszakolós históriát a lány édesanyja gerjesz­tette.
Amíg az egyikük fotózott, a brutális trió szexuálisan molesztálta a védtelen lányt. Az egyik vádlott édesapja szerint viszont az egész erőszakolós históriát a lány édesanyja gerjesz­tette.

Négy megszeppent fiatalembert kísértek szüleik csütörtökön a Szegedi Ítélőtáblára, a rendezett körülmények között élő srácokat a vádlottak padja várta. A szemüveges, értelmet és jó modort sugárzó srácokról ránézésre senki meg nem mondaná, hogy mi az ellenük felhozott vád, az ominózus éjszakán valószínűleg az alkohol hozta elő belőlük fékezhetetlen énjüket. A bíró a fiatalkorú áldozat erkölcsi védelmére hivatkozva zárt tárgyalást rendelt el, majd jogerősen H. Norbertet két év, E. Attilát másfél év, M. Lászlót kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtotta. A táblabíróság tettesként és bűnsegédként elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 23 és 26 év közötti vádlottakat. Negyedik társukat, aki telefonjával felvételeket készített, felmentették a vádak alól.

Tanulságos eset

Az ítélet tükrében a történet nemcsak a potenciális áldozatok, hanem a leendő elkövetők számára is tanulságos. Tökéletesen rávilágít arra, hogy a lányoknak érdemes meggondolnia, hová, hány fiú társaságában, milyen körülmények között mennek el bulizni. A fiúknak pedig azzal kell tisztában lenniük, hogy a közeledés erkölcsi határait nem lehet büntetlenül átlépni, nem feltétlenül kell megvalósuljon a nemi erőszak ahhoz, hogy valaki a börtönben kössön ki.

© Fotó: Fórika Attila

Molesztálni kezdték

A fiatalok 2013. október 12-én este egy kunszentmiklósi házban buliztak, sokat ittak. Kilenc fiú társaságában Vanda volt az egyetlen lány. A parti egy idő után részeg ordítozásba csapott át, majd az egyik fiú molesztálni kezdte a lányt, az ágyra rántotta, társa lefogta. Fogdosták a tinit, megpróbálták a harisnyáját lehúzni, majd a harmadik fiú is csatlakozott hozzájuk, miközben a negyedik fiatalember felvételt készített a telefonjával.

© Fotó: Shutterstock

Nagyon megviselte

A lányt csak azt követően eresztették el, hogy egy másik, a szobába lépő fiú a védelmére kelt.

Vanda nem ment el csütörtökön a tárgyalásra, ismerői szerint a történtek nagyon megviselték, nem volt olyan idegállapotban, hogy újra támadói szemébe nézzen. Ugyanakkor a Borsnak nyilatkozott a harmadrendű vádlott édesapja, aki szerint képtelenség, hogy a srácok erőszakolni akartak.

– Ez az ügy nagyon el lett tú­loz­va, a fiúk csak játszottak, az egész szexuális erőszakra utaló his­tóriát a lány édesanyja gerjesz­tette – vélekedett az apa.

– Kérdezem én, miért ment el az a lány kilenc fiúval bulizni kivágott blúzban, miniszoknyában? Állítólag jó tanuló, aki viszont kicsapongó életet él, és a szülei így próbálják leplezni az ő botlásait – tette hozzá a férfi, aki a nevét és az arcát nem vállalta.