Combinós gyikos: családja kitart Áron mellett

Gondoskodnak a combinós gyilkosról a testvérei. Pedig amikor korábban segíteni akartak az egyre vadabb Áronnak, eltaszította ôket. Vasárnap nővére, Sarolta várta a börtönajtóban.
Gondoskodnak a combinós gyilkosról a testvérei. Pedig amikor korábban segíteni akartak az egyre vadabb Áronnak, eltaszította ôket. Vasárnap nővére, Sarolta várta a börtönajtóban.

Vajon min múlott, hogy A. Áronból, a szép reményekkel induló fiatalemberből végül „combinós gyilkos” lett? Jól szituált bu­dai családba született, öt lánytestvé-re mellett ő volt a kis „trónörökös”. Igaz, szülei viharos válása elég hosszan tartott – Áron kétéves korában kezdődött és öt volt, mire lezárult –, de kisgyermekként semmiben sem szen­vedett hiányt. Édesapjával nevelkedett, akinek ha­tározott elképzelései voltak fia sorsáról. Elitgimnáziumba járt, sportolt, zenélt.

– Volt olyan napom, hogy reggel lefutottam két szigetkört, majd iskola, délután karate- és dzsúdóedzés. Emellett klasszikus gitároztam is – emlékezett a fiú a róla szóló dokumentumfilmben, amiben nővére, Sarolta is megszólalt. Úgy emlékezett testvérére, mint egy nagyon elfoglalt, népszerű tinédzserre, akit a lányok is szerettek.

– Jó lenne, ha nem a börtön jelentené neki a megoldást akkor, amikor a legrosszabb – ezt 2011-ben mondja a testvér Áronról. Akkor a fiatalember már ki-bejárkált a börtönből, és a családját is hibáztatta amiatt, hogy az utcára került. Pedig ők többször is próbáltak segíteni a mentálisan zavart férfinak, de hiába. Édesanyjától lakást kapott, édesapjától milliókat örökölt, mégsem akart konszolidált életet. Később sem fordultak el tőle, amikor utcára került és megjárta a börtönt.

Sőt, a gyilkosság után is kitartanak mellette. Erre utal, hogy vasárnap, miután letartóztatták, Áront a filmben nyilatkozó Sarolta várta a Gyorskocsi utcai fogda ajtajában. – Csak sétálgatok – mondta akkor a Borsnak a nő. Miután Áron kijött, néhány biztató szót mondott neki.

– A családot megviselték a történtek, de mindenben támogatják Áront. Remélik, hogy végre megfelelő kezelést kap, és rendbe jön. Egyelőre nem látogathatják, de amint lehetséges, bejárnak majd hozzá. Az áldozat családjával is együtt éreznek. Attól sem zárkóznak el, hogy találkozzanak velük, de ezt nekik kell eldönteniük – mondta a Borsnak A. Áron ügyvédje, dr. Willi Ildikó.