Bud Spencer a nyugdíjazása után se állt le

Család, zene, filozófia és evés, evés, evés – Bud Spencer a nyugdíjas évei­­-nek minden másodpercét kiélvezte.

Család, zene, filozófia és evés, evés, evés – Bud Spencer a nyugdíjas évei­­-nek minden másodpercét kiélvezte.

Miután Bud és Te­rence különváltak, Carlo Pedersoli egyedül folytatta színészi karrierjét, 2003-ban, 74 éves korában azonban „nyugdíjba” vonult. Egyes források szerint filmjeivel közel negyvenegymillió dollárt, mai árfolyamon közel tizenkét-milliárd forintot keresett karrierje során. 2010-ben, nyolcvanévesen tért vissza utoljára, a Nincs kettő séf nélkül című sorozatban. Ezt követően már csak a családjának élt római otthonában.

Élete ekkor sem lett unalmas, a Mariaval 1960-ban kötött házasságából ugyanis három gyermeke született. Giuseppe öt­venöt, Christine ötvennégy, Diamante negyvennégy éves. Mindemellett öt unoka is jutott Pedersolinak, elsőszülött fiának két fia is született, ifjabb Carlo Pedersoli és Alessandro. Érdekes, hogy a legifjabb Carlo hivatásos ketrecharcos lett, Alessandro pedig a közelmúltban egy magyar lánynak udvarolt, unoka azonban mégsem lesz a kapcsolatból, mert szakítottak.

Szabadidejét azokkal a dolgokkal töltötte, amelyek az élete során mindig is érdekelték: naphosszat filozofált, rengeteget olvasott, zenét szerzett, énekelt, és rákapott a könyvírásra is. A technikai vívmányokkal azonban nem tudott megbékélni, élete egyik legnagyobb sikerének nevezte egyszer, hogy el tudott indítani egy DVD-lejátszót anélkül, hogy az összetört volna.

Dalszerzőként hivatalosan is dolgozhatott, erről papírja volt úgy, hogy semmilyen előképzettsége nem volt, sőt kottát sem olvasott. Az Olasz Dalszerzők és Kiadók Egyesületénél ugyanis úgy zajlik egy vizsga, hogy adnak egy témát, majd a bizottság egy tagja eljátszik néhány akkordot, a vizsgázó pedig folytatja azt. Budnak ez is sikerült. Találkozásunkkor fontosnak tartotta elmondani, hogy a Futtetenne című albumára a legbüszkébb. Akkor még az volt a vágya, hogy dalait egyszer Magyarországon is előadhassa.

Az örök szerelem azonban az evés maradt. Egyszer egy étteremben azt mondta a pincérnek: Hozza az étlapot! Majd, amikor megérkezett, pontosított: Mindent hozzon, ami az étlapon szerepel! Százötven kilós súlyából többször is próbált lefaragni, de általában, amikor meghallotta az orvosok utasításait és javallatait, faképnél hagyta őket.

Unokái segítségével néhány éve felfedezte magának a Facebookot, ahol lelkesen osztotta meg rajongóival a képeit, történeteit, az emlékeit.

Terence Hill enni szökött át hozzá

Már öt napja, hogy Bud Spencer örökre lehunyta a szemét, de nem telik el nap, hogy ne kelnének szárnyra új hírek Carlo Pedersoli kapcsán. Tegnap a legendás páros másik fele megdöbbentő titkot árult el arról a napról, amikor utolérte barátja halálhíre. Terence Hill Bud temetésén emlékezett.

Elmesélte, gyakran titokban ment át Spencerékhez, hogy tésztát ehessen, az ő felesége ugyanis a szigorú diétája miatt nem hajlandó neki tésztát főzni. Majd egy megdöbbentő egybeesésről is lerántotta a leplet: elmondta, Bud Spencerrel egy forgatáson ismerkedett meg, a spanyolországi Almería városában. Most pontosan ugyanott volt, amikor megtudta, barátja meghalt. Kezdetben zavarodottságot és szomorúságot érzett egyszerre, majd hirtelen földöntúli nyugalom szállta meg.

– Biztos vagyok benne, hogy ha találkozunk még, akkor egy nyereggel a vállán jön felém, és azt mondja: Mi sosem veszekedtünk!

A temetésen egyébként megjelent Franco Nero is. Ő azon olasz színészek egyike volt, aki hatással volt Carlo Pedersolira.

Időközben – mint ahogyan arról a Bors tegnapi fővárosi számában is beszámoltunk – Bud Spencer fia, Giuseppe Pedersoli egy olasz tévének elárulta: édesapja a halála előtt elesett, kórházba került, majd kiengedték – életereje azonban elhagyta, és már nem tudott talpra állni. De csendben, fájdalmak nélkül ment el.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.