Brüsszeli: nászutasokat szakított szét a bomba

Egyre több halálos áldozatot azonosítanak a brüsszeli terrortámadás után. Sokakat még mindig eltűntként kezelnek. A támadásban 31-en vesztették életüket, 270-en megsérültek, többeknek válságos az állapota.
Egyre több halálos áldozatot azonosítanak a brüsszeli terrortámadás után. Sokakat még mindig eltűntként kezelnek. A támadásban 31-en vesztették életüket, 270-en megsérültek, többeknek válságos az állapota.

Jennifer W. (29)

A fiatal né­met nő a za­ventemi re­pülőtéren a New York-i járatra várakozott, amikor a közelben felrobbant a bomba. Férje, a harmincéves Lars kómában fekszik a brüsszeli kórházban. A friss házaspár nászútra indult volna az Egyesült Államokba.

Olivier Delespesse (45)

A belga köztisztviselő a metrórobbantás során hunyt el, munkába tartott. Közvetlen, életvidám emberként emlékeznek a férfira. Kollégái szerint a legelhivatottabb dolgozó volt a szervezetnél, ahol dolgozott. Felesége, gyermeke nem volt.

Adelma Ruiz (36)

A kétgyermekes anyuka a detonáció előtt köszönt el hároméves ikerlányaitól és férjétől. A több éve Belgiumban élő nő az Egyesült Államokba repült volna meglátogatni rokonait. Ő volt az első hivatalos áldozat.

Stephanie (29) és Justin Shults (30)

A fiatal amerikai pár Stephanie édesanyját, Carolynt vitte ki a reptérre, aki már a biztonsági ellenőrzésen haladt át, amikor hallotta a bombarobbanást. A nő Belgiumban maradt, onnan tartja a kapcsolatot a család többi tagjával. A Brüsszelben élő fiatal párról a támadás óta nem hallottak.

Bart Migom (21)

A fiatal férfi Athénba utazott volna meglátogatni barátnőjét, Emilyt, de nem ér­kezett meg. Utolsó üzenetében azt írta barátnőjének, hogy a vonaton ül, a zaventemi reptér felé tart. Emily három napja próbálja elérni szerelmét telefonon, ami ki is csöng, de senki sem veszi fel.

Alexander és Sascha Pinczowski

A New York-i testvérpár épp édesanyjával beszélt telefonon a reptéren, amikor a detonáció történt, a vonal azonnal bontott. Az Egyesült Államokba utaztak volna, a New York-i gépre vártak. Családjuk a terrortámadás óta nem hallott felőlük.

Léopold Hecht (20)

A fiatal belga jogászhallgató a metrórobbantásban sérült meg, nem sokkal a merénylet után halt bele borzalmas sebeibe. Iskolája erősítette meg a halálhírét. Hobbija a színészkedés volt, barátai szerint kifejezetten tehetséges volt. Vicces, életvidám fiúnak ismerték.