Brigi: Temetőben lett öngyilkos a férjem

Egyik tragédia a másik után éri a tiszaladányi kétgyermekes Koleszár Brigittát. Férje előbb súlyos balesetet szenvedett, majd öngyilkos lett. Az adósságok fojtogatják, házuk is a fejükre dől.
Egyik tragédia a másik után éri a tiszaladányi kétgyermekes Koleszár Brigittát. Férje előbb súlyos balesetet szenvedett, majd öngyilkos lett. Az adósságok fojtogatják, házuk is a fejükre dől.

Koleszár Brigitta és párja, Krisztián alig tíz éve még egy boldog, huszonéves szerelmespár volt Tiszaladányban. A férfi polgárőrként dolgozott, a nőnek két gyermeke született. A most tizennégy éves Krisztiánka és a tízesztendős Lídia.

– Minden tökéletes volt, de aztán szörnyűség történt. A férjem épp önkéntes polgárőri szolgálatban volt, amikor a Ladájuk kormánytengelye kitört egy kanyarban. Rájuk dőlt egy villanyoszlop, Krisztián sérült meg a legsúlyosabban. A lába tizenhat helyen tört össze, majdnem amputálni kellett, a jobb szemére megvakult, az agyát is károsodás érte. Mentális zavarai és epilepsziás rohamai lettek. Többször próbált meg öngyilkos lenni, egyszer az akkor nyolcéves fiunk talált rá, kötélen lógva – mondja sírva Brigitta.

Krisztián 2010-ben vetett véget az életének. Eltűnt hazulról, magával vitte az antidepresszáns gyógyszereit, amire rá­ivott. Holttestére a faluban lévő régi temetőben találtak rá.

– Előtte a fiunknak azt mondta: sok butaságot csináltam, de szeretlek titeket. Később értettem meg, hogy ezek voltak a búcsúszavai. Miután eltűnt, többek szerint azt kiabálta, hogy meg akar halni. Mikor rátaláltak, három karamellás cukor volt a zsebében. A presszóban vette nekünk, de már nem tudta ideadni...

Brigitta azóta is azért küzd, hogy valahogy felnevelje félárván maradt gyerekeit, ami nem könnyű. Tetemesre – 400 ezerről 3,4 millióra – duzzadt adósság, közüzemi tartozások, egy romos vályogház, amit ki sem tudnak fűteni. Télvíz idején mindössze tizenkét fok van.

– A tető mindjárt beszakad, a kémény is rossz. Egyszer megtelt éjszaka a ház füsttel, szerencsére felébredtem, így nem fulladtunk meg – mondja a Borsnak az édesanya, aki munka nélkül – talán lesz tavasszal közmunka –, alig havi 100 ezer forintból próbál megélni.

A család minden segítséget elfogad. Ide kattintva Ön is segíthet!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!