Bosszúból ölhetett a deteki kutyagyilkos

Az alpolgármester szerint az út mentén találták a később kivégzett kutyát, de erről fia másként írt a gyilkosság után. A Bors azt is megtudta: a kölyökkutya egy kislányé volt, aki jóhiszeműen csak kölcsönbe adta az állatot.
Az alpolgármester szerint az út mentén találták a később kivégzett kutyát, de erről fia másként írt a gyilkosság után. A Bors azt is megtudta: a kölyökkutya egy kislányé volt, aki jóhiszeműen csak kölcsönbe adta az állatot.

Megdöbbentő információk jutottak a Bors birtokába a deteki állatkínzással kapcsolatban. A kutyára baseballütővel lesújtó K. István már nyár közepén, a támadást követően nyilvánosságra hozta véleményét a Facebookon. Adatlapja azóta eltűnt, de az ominózus bejegyzést a Bors megszerezte. A deteki alpolgármester fiának soraiból az derül ki, a bosszú is vezérelhette, amikor ütőt emelt a védtelen ebre. Sorait változtatások nélkül közöljük.

„Én nem vagyok büszke, mert egy kutya sem tud visszaütni, se semmi... de mikor a 3 éves unokaöcsédet szét harapgálta, főleg, úgy, hogy meg volt veszve a kutya meg minden baja volt, akkor nálam is betelt a pohár, ezt azoknak mond, akik kihajingálják a kutyát az utcára..mert ez a kutya se az enyém volt, kóbor kutyák...” – írta a férfi 2015. július 19-én.

A férfit egyelőre képtelenség elérni, Deteken járva a helyiek azt mondták, iskolába nem ment, otthonukból ismeretlen helyre távoztak. A Bors azt is megtudta, hogy az agyonütött kiskutyát egy kislány ajándékozta el annak a fiúnak, aki a brutális támadást videóra vette.

– A kislányt telefonon értük el, ő egy kollégánktól tudta meg, hogy a hírek napok óta az ő kutyusáról szólnak. A szerelmétől kapta, de el kellett ajándékoznia, úgy kerülhetett a fiúhoz, aki rögzítette a brutális támadást. A kislány zokogva fogadta a hírt, annyira megviselte – mondta a Borsnak az egyik állatvédő szervezet munkatársa. A kislányt próbáltuk elérni, de egyelőre nem reagált megkeresésünkre.

– A kutyát elütötte egy autó, a fiam az út mellett találta meg. Azért vitte a patakpartra, hogy ott véget vessen az állat szenvedésének – ezt mondta a Magyar Nemzetnek szerdán a fiáról Gulyás Erzsébet. A deteki alpolgármester elnézést kért a fia nevében is, azt mondta, most is kutyamenhelyről hozott eb védi portájukat. Nem érti, miért nem került pont az ügy végére, hiszen az eset tavaly nyáron történt.

A Bors hiába kereste az alpolgármestert, hivatalában napok óta nem járt. Nem tudják, mikor megy be ismét.

– Nincs szabadságon, de most a dolgait intézi – közölték szűkszavúan. Személyes telefonját sem ő vette fel. Családtagjai annyit mondtak: elképzelhető, a faluvezető hamarosan elmondja, szerinte mi állhat annak hátterében, hogy a felvétel újra elterjedt.

Tüntetést szerveznek

A három talán legnagyobb szervezet, a Tetovált Állatmentők, az Állatmentő Szolgálat és az Állatmentő Liga közös tüntetést szervez, és már most tizenötezer embert tudhat maga mögött.
– 2016. február 20-ra kértünk hatósági engedélyt a lebonyolításra. A terveink szerint a Nyugati tértől a Parlamentig fogunk majd vonulni. Amióta elindult az akciónk, közel harminc további szervezet csatlakozott hozzánk – közölte a Borssal Perédi Gergely.