Borzalom: ­­hiába szólongatta halott nagynénjét a kis Ildikó

Tragikus módon vesztette életét a 41 éves, nyírkátai Sz. Rita. A nő a testvére gyermekeit vitte cukrászdába, de egy óvatlan autós nekik rohant. Szerettei végignézték az imádott nagynéni haláltusáját.
Tragikus módon vesztette életét a 41 éves, nyírkátai Sz. Rita. A nő a testvére gyermekeit vitte cukrászdába, de egy óvatlan autós nekik rohant. Szerettei végignézték az imádott nagynéni haláltusáját.

Még mindig a döbbenet az úr Nyírkátán. A halálos baleset óta több mint egy hét telt el, de a 41 éves Sz. Rita elvesztése még mindig beszédtéma a faluban. Rita a testvére gyermekeivel tartott hazafelé, amikor egy szembe haladó kocsi megcsúszott, és egyenesen a nő autójába ro­hant. Sz. Rita olyannyira összezúzta ma­gát, hogy a helyszínen meghalt, mellette ülő édesanyja és a hátsó ülésen utazó gyerekek, Ildikó és Máté súlyosan megsérültek.

– Még mindig nem tudjuk felfogni, hogy nincs többé, annyira jólelkű, kedves nő volt – mondja a Borsnak Rita egyik ismerőse. – Amikor meghallottam a hírt, el sem akartam hinni, hiszen Rita volt az egyik legóvatosabb sofőr, akit csak ismertem. Ezt az autót éppen a tragédia előtt két nappal vette meg, nagyon féltette is, ha a gyerekek vele voltak, még óvatosabb volt - ingatja a fejét szomorúan az asszony.

Rita egy közeli település cukrászdájába vitte családját.

– Saját gyermeke ugyan nem volt, de testvére, Zoli két kisgyerekét a sajátjaként imádta, bármit megtett volna értük. Mindig vitte őket cukrászdába, ez egy családi program volt náluk. Belegondolni is rémséges, hogy alig pár kilométer múlva épségben hazaértek volna – mondja, majd csendben hozzáteszi: a legszomorúbb az, hogy a kis unokahúgának és unokaöccsének végig kellett néznie nagynénje halálát.

– A baleset után Ildi még szólongatta Ritát, próbálta felkelteni, de már sejtette, hogy nagy baj van, mert nagynénje nem válaszolt, és nagyon vérzett. Őket ki kellett szabadítani a kocsiból, mindenki súlyosan megsérült. Rita anyukája kómába esett. Ébredése után napokig el sem merték mondani neki, hogy a lánya meghalt, azt állították, kórházban van. Féltek, ha megtudja, hogy Rita nincs többé, összeomlik. Máténak még mindig nem merték elmondani, mert még ő is kezelések alatt áll – mondja az ismerős.