Börtönt kapott a Lengyelországban halált okozó magyar sofőr

Jogerős döntést hozott a bíróság egy lengyelországi halálos baleset ügyében. Helyi sajtóértesülések szerint két év, nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték azt a magyar kamionost, aki tavaly nyáron okozott halálos kimenetelű balesetet – írja a Podkarpacie nevű helyi lap.

Az 53 éves H. Attila még múlt júliusban ütközött össze Tylawánál egy Opel márkájú személyautóval. A figyelme csak egy pillanatra ha­gyott ki, de mindezzel sajnos végzetes tragédiát okozott.

Két év, nyolc hónapra ítélték H. Attilát

A horrorisztikus balesetben egy hat hónapos terhes, 33 éves lengyel kismama, Margaret Piechowiak olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két hónappal később életét vesztette. Kisfia, Michalek a baleset következtében agyi károsodással jött a vi­lágra, míg az édesapának tíz csontja tört el.

A súlyos baleset romjai Tylawánál. Az Opelben ülô kismama meghalt, gyermeke agyi károsodással jött világra. Az apának tíz csontja törött el a karambolban

Lánya, H. Szabina korábban a Borsnak elmondta: a lengyelek elfelejtik megemlíteni, hogy a balesetben nem az édesapja az első számú vétkes, hanem egy másik kamion, amit egy lengyel állampolgár vezetett. A helyi lap hozzáteszi: Attila nem mutatta a bűntudat jeleit, és bocsánatot sem kért a tragédiát elszenvedő családtól.