Aktuális

Börtönőr verte meg a szegedi lányt

F. A., H. Z., b. l. n.

Létrehozva: 2015.07.22.

Kedd késő délután robbant a hír: elfogta a rendőrség a Szegeden megvert lány támadóját. A férfit, aki egy börtönőr volt, őrizetbe vették.

Azonosította a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt a férfit, aki feltehe­tően szombat este összeverte a szegedi diáklányt, Tímeát. A rendőrség kedd délután jelentette be, hogy elfogták az Újszegedi Partfürdőnél történt eset gyanúsítottját. A férfit őrizetbe vették, közösség tagja elleni erőszak bûntettével gyanúsítják.

A közlemény egy érdekes fordulattal zárul: a rendőr-főkapitányság az ügy iratait hatáskör és illetékesség hiánya miatt a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek küldte meg. Ez több okból is lehet.

– Az ügyészség bármikor ma­gához vonhatja a nyomozást. Ennek lehet az az oka, hogy az illető rendőr, külföldi állampolgár vagy idegenrendészeti eljárás alatt áll. De akár diplomáciai testület tagjainál is az ügyészség nyomoz – mondta a Borsnak egy névtelenséget kérő ügyvéd.

A hvg.hu információi szerint a tettes egy börtönőr volt, aki érettségivel rendelkezett és a pszichológiai alkalmassági vizsgálatokon megfelelt a szegedi büntetés-végrehajtási intézetben, ám a munkaviszonyát azonnal megszüntette a parancsnoka, miután kiderült, hogy őt gyanúsítják a szegedi lány megverésért. A történtek az egész szervezetet megrázták, és örülnek, hogy a férfi már nem a kollégájuk.

Közben kiderült az is, hogy kedden hazaengedték a kórházból Tímeát.

– A műtét jól sikerült, a testvérem jól van. Helyére illesztették az eltört arccsontokat, szerencsére nem kellett fémlappal pótolni – nyugtatta az aggódókat a diáklány testvére.

Tímeát hétfő délelőtt műtötték meg, felszakadt száját már nem sokkal a támadás után összevarrták. Mint a Bors beszámolt róla: a lányt, barátját és bátyját egy buliból hazafelé támadta meg egy négyfős társaság.

Tímea félvér barátját nézték ki, akinek azt üvöltötték, takarodjon az országból. Tímea a barátja védelmére kelve hiába mondta, kubai származású párja magyar állampolgár, itt nőtt fel, egy fekete ruhás kopasz durván elkezdte ütni a lányt. Jutott a pofonokból, rúgásokból a párjának és a testvérének is.

Tímea az altatásból fölébredve beszélt a Délmagyar munkatársával, de nem emlékezett a támadás részleteire. A verésről egy szemtanú felvételt készített, a másfél per­ces videót több százezren látták.

Újabb áldozat?

Kómában fekszik az SZTE Új Klinikán egy szegedi fiatal, akit szombat este ismeretlenek előbb félholtra vertek, majd a már ájult srácot letaszították a Tisza Gyöngye hídjáról – állítja a Szeged Hírei. Az eset nem messze történt attól a helytől, ahol Tíme­á­é­­kat megverték.

B. Péternek barátai szerint a csuklója, az ujjai és bordái is eltörtek, tüdeje bevérzett, dobhártyája beszakadt, koponyája betört. Állapota válságos. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: vizsgálják, hogy a két támadás között van-e összefüggés.

– Gyorsan történt az egész, arra lettem figyelmes, hogy a híd alatt verekedés tört ki, két vagy három ember teljes erejéből ütött valakit, akkor még nem láttam, hogy egy lányt. Ezután vettem elő a kamerát. A lány fel se tudott kelni, és egy fiú is volt mellette a földön – írta a tanú a Délmagyarnak.

– Óvatosan kell fogalmaznom, mert arról konkrétan nincs felvétel, hogyan kerültek a földre, akiket leütöttek. A videón látható – miközben valaki a földön fekszik –, egy nagy darab kopasz ember agresszívan le-föl rohangál, mozgása alapján bódult állapotban. Hogy alkoholtól vagy más tudatmódosítótól viselkedik így, nem tudni – fejtette ki a Borsnak Tarjányi Péter rendőrségi szakértő, akit a felvétel elemzésére kértünk.

– Megdöbbentő, hogy többen is nézik az eseményeket, még sincs segítségnyújtás – mondta Tarjányi.

A Bors megkereste Tímea kedvesét, Viktort, aki azonban nem akart nyilatkozni. A lány bátyja is elhárította megkeresésünket.  

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161805_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714082113
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156962_auto_resized.jpg
life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151591_auto_resized.jpg
ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159500_auto_resized.png
hirtv.hu

Tüttő Kata szerint Víg Mór pénzt vehetett fel a Lánchíd felújítására szánt összegből + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714082113
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155270_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros