Bors-teszt: baráti árú szalámi nyomta le a leghíresebbeket

Meglepő eredménnyel zárult a Bors nagy csemege szalámi vaktesztje. Évszázados receptúrájú és saját márkás termékek egyaránt szerepeltek a megmérettetésen. Az ötfős zsűri magában fogyasztva, és vajas kenyérrel is kóstolhatott, mielőtt egytől tízig pontozott.
Meglepő eredménnyel zárult a Bors nagy csemege szalámi vaktesztje. Évszázados receptúrájú és saját márkás termékek egyaránt szerepeltek a megmérettetésen. Az ötfős zsűri magában fogyasztva, és vajas kenyérrel is kóstolhatott, mielőtt egytől tízig pontozott.

1. Karát 8,4 pont

© Knap Zoltán

Hústartalom: 100 gramm/151 gramm sertéshús felhasználásával készült
Gyártó/forgalmazó: Pick Szeged Zrt.
Súly: 100 gramm
Ár: 359 forint
Megjelenés: 8,4
Íz: 8,4

2. Herz Classic 7,8 pont

© Knap Zoltán

Hústartalom: 100 gramm/152 gramm sertéshús felhasználásával készült
Gyártó/forgalmazó: Pick Szeged Zrt.
Súly: 70 gramm
Ár: 499 forint
Megjelenés: 8,2 l
Íz: 7,4

3. Pick Csemege 7,4 pont

© Knap Zoltán

Hústartalom: 100 gramm/152 gramm sertéshús felhasználásával készült
Gyártó/forgalmazó: Pick Szeged Zrt.
Súly: 70 gramm
Ár: 549 forint
Megjelenés: 7,6
Íz: 7,2

4. Linessa Csemege 4,9 pont

© Knap Zoltán

Hústartalom: 100 gramm/118 gramm sertéshús felhasználásával készült
Gyártó/forgalmazó: H. Kemper GmbH & Co. KG Fleischwaren
Súly: 100 gramm
Ár: 359 forint
Megjelenés: 4,4
Íz: 5,4

5. Pikok Csemege 4,2 pont

© Knap Zoltán

Hústartalom: 100 gramm/130 gramm sertéshús felhasználásával készült
Gyártó/forgalmazó: Ász-Kolbász Kft.
Súly: 100 gramm
Ár: 239 forint
Megjelenés: 4
Íz: 4,4

Összegzés

Válasz született a nagy kérdésre: melyik a jobb a Pick vagy a Herz csemege szalámija? Bár a zsűri mindkettőt pozitívan értékelte, az előbbit túl zsírosnak, az utóbbit kellően sósnak találta. A nevető harmadik ugyanakkor a Penny saját márkás Karát csemege szalámija lett, mely ugyanúgy a neves szegedi gyárban készül, mint a két nagy konkurens, ám ízben, megjelenésben és árban is jobban szerepelt náluk. A nagy átmérőjű, német Linessa savanykás utóízével és szerényebb hústartalmával, a Pikok pedig feledhető ízvilágával és halovány megjelenésével még a közepes szintet sem ugrotta meg.