Boldogság: Tenerifén karácsonyoztak Gyurcsányék

Nem egy be­havazott hegytetőn vagy egy ódon, romantikus európai városban töltötte a karácsonyt Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő hat családtagjával együtt a napsütötte Tenerife szigetén, a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek egyik tagján ünnepelt. Az Afrika partjaitól nem messze lévő szigetcsoporton december végén is 20–25 fok körüli hőmérséklet volt, így pólóban, rövidnadrágban mászkálhatott a politikus és családja a tengerparton vagy a pálmafák között.

– Az idősebb gyerekek már mind a saját útjukat járják, de sikerült megszervezni, hogy az egész család együtt legyen egy hétre, és eljött Klára édesanyja is – mesélte a Borsnak Gyurcsány.

A család a közös utazásokon már évek óta nem hotelekben száll meg, hanem az egyik közkedvelt internetes szálláskereső oldalon, az Airbnb-n foglal bérelhető házat vagy lakást. Ez a szolgáltatás azért is népszerű, mert az utazók sokat spórolhatnak vele, hiszen nem hivatalos szállásadók, hanem hétköznapi emberek adják ki a lakásukat, szobáikat.

– Volt egy nyári konyhám külön a háztól, ott főztem egész héten a családra, csak egyszer-kétszer voltunk étteremben. Sok tengeri ételt készítettem – tette hozzá a DK elnöke. Bár az óceán hideg volt a fürdéshez, azért szívesen belegázoltak a habokba. Ezenkívül bejárták a sziget aktív vulkánjának sziklás környékét is. Ugyanakkor sokat kellett foglalkozni a legfiatalabb családtaggal, a lassan kétévessé cseperedő Marcival.

© AFP

– Jól bírta az ötórás repülőutat, de állandóan foglalkoztatni kellett, és később Tenerifén is. Mindenki magára vállalt 20-20 perceket, így nem volt gond, tudtunk pihenni – magyarázta a politikus.