Betonba öntve találták meg a fideszes politikus áldozatát

G. Rolandot a környezetében senki sem egy nyugodt természetnek ismerte, mégis őt látták el Dunaújváros közbiztonsági feladatainak egy részével.
G. Rolandot a környezetében senki sem egy nyugodt természetnek ismerte, mégis őt látták el Dunaújváros közbiztonsági feladatainak egy részével.

Gyilkossággal gyanúsít egy dunaújvárosi fideszes képviselőt a rendőrség. G. Rolandnak a hírek szerint köze van egy három éve eltűnt dunaföldvári vállalkozó eltűnéséhez.

Molnár Antal 2013. május 1-jén tűnt el, rejtélyes körülmények között. Dunaföldvári otthonából úgy távozott, hogy nem vitte magával inzulinját, amire súlyos cukorbetegsége miatt elképzelhetetlen lett volna. Családja azonnal megkongatta a vészharangot, többször is hangot adtak annak a véleményüknek, hogy Antal nem önszántából tűnt el.

A Blikk úgy tudja, a férfit betonba öntve találták meg Dunaújvárosban a Petőfi utca egyik elhagyatott portáján.

Idén január 5-ig azonban úgy nézett ki, semmi nem történik az ügyben. Ám ekkor a rendőrség nyomozást indított. Csütörtök este pedig egy közleményt adtak ki, melyben leírják: a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy, több mint két évvel ezelőtt eltűnt dunaföldvári férfi ügyé­ben, gyilkossággal gyanúsít két férfit.

A Castellum.do internetes hírportál közölte elsőként, hogy az egyik gyanúsított nem más, mint az önkormányzati képviselő G. Roland. A dunaújvárosi születésű férfi üzemlakatosként kezdte pályafutását, majd bekapcsolódott a helyi Fidelitas életébe, melynek később vezetője is lett.

Az Index információja szerint G. soha nem volt egy nyugodt természet, 2006-ban plakátragasztóval leöntötte egy autó szélvédőjét és a benne utazó vezetőt is. Ennek ellenére kinevezték a közbiztonsági bizottság elnökének, 2014 őszén pedig az önkormányzat közbiztonsági tanácsnokának is. Most már azonban úgy tűnik, semmi és senki nem tudja megvédeni. A Fidesz azonnali hatállyal felfüggesztette párttagságát. Kósa Lajos frakcióvezető a párt lillafüredi frakcióülése után közölte: semmi közük ettől a pillanattól hozzá.