Belga focicsapat elnökét gázolta halálra a troli

Meghalt a kórházban a szombat délutáni fővárosi troligázolás súlyos sérültje – értesült a Bors. A 44 éves belga férfit már a baleset helyszínén újra kellett éleszteni. Miután a mentők stabilizálták az állapotát, kórházba szállították, ahol a gyors orvosi beavatkozás ellenére óráról órára romlott az állapota. Végül a férfi vasárnapi belehalt életveszélyes sérü­léseibe.

Renaud Van Mellaert üzleti úton járt Budapesten. Neje és 11 éves kisfia gyászolja

A tragédiáról a La Derniere Heure című belga portál is beszámolt, ugyanis az áldozatról kiderült, hogy a belga Pont-á-Celles város Buzet kerületi focicsapatának elnöke volt. Mint írják, Renaud Van Mellaert üzleti úton vett részt a magyar fővárosban. Szombat délután többedmagával sétált az Andrássy úton, amikor az Izabella utca sarkán a járdáról lelépve elgázolta egy kanyarodó trolibusz. A balesetben rajta kívül egy harmincéves külföldi férfi szenvedett könnyebb sérüléseket, a BKK szerint a két férfi figyelmetlenül lépett a troli elé. A rendőrség viszont halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást. Van Mellaert halálának hírét a családja hétfő délelőtt erősítette meg. A játékosokat sms-ben értesítették, a tragédia az egész csapatot letaglózta.

Szombaton gázolta el a troli a 44 éves belga férfi, aki másnap meghalt © MTI

– Reggel hétkor ébredtem az üzenetre, hogy Renaud elment. Tíz éve ismertük egymást, rengeteg közös sikert értünk el. Egyszerre volt a barátom és a bizalmasom – nyilatkozta a belga portálnak Max Brismez nevű játékos.

Van Mellaert hat éve vezette a csapatot. Szigorúan irányított, de a hangját sosem emelte fel. Jó üzleti érzékkel vezette a klubot, tapasztalt vezető volt. Egyelőre nem tudni, mikor szállítják haza a holttestét, ahogy a temetés időpontja sem ismert. A férfit felesége, Valerie és 11 éves kisfia, Edouard gyászolja.