Aktuális

Begőzölt exétől mentette a testőre életét Zsuzsanna

B. B.

Létrehozva: 2019.07.26.

Testőrei ébersége és saját bátorsága mentette meg annak a bátor családanyának az életét, akire elborult aggyal lőtt rá volt párja egy kecskeméti plázában. Császár Zsuzsanna élete kockáztatásával segített testőrének legyűrni a féltékeny férfit. Hátborzongató részletekről mesélt a Borsnak.

Emberfeletti lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot Császár Zsuzsanna. A családanyára volt élettársa támadt rá szerda délután a kecskeméti Alföldi Áruházban. A vadászként is ténykedő férfi egy lefűrészelt csövű sörétes fegyverrel sétált be  Zsuzsanna boltjába, ahol egyenesen szerelmét célozva kezdett lövöldözni. Bár a plázából rémült sikolyok közepette rohantak ki az emberek, a bátor asszony és a boltban tartózkodó testőre nem hagyták magukat, ketten gyűrték le az elborult elméjû fegyverest.

Érezte, hogy baj lesz, előző nap testőrt fogadott fel

Zsuzsanna és 75 éves párja 22 évig éltek együtt, egy felnőtt lányuk is van, ám a kapcsolatnak az asszony pár hónapja véget vetett. A férfi már korábban is féltékeny volt, birtokló természetűként a szakítást pedig képtelen volt feldolgozni. Egyre brutálisabb fenyegetésekkel bombázta Zsuzsannát. Minderről maga Zsuzsanna számolt be a Borsnak.

– Már rettegtem felvenni a telefont, görcsbe rándult a gyomrom, ha megszólalt, tudtam, hogy ő lesz az – mesélte a Borsnak Zsuzsanna. Nem csoda, hogy a boltvezető üzletasszony a fenyegető üzenetek és hívások után feljelentést tett a rendőrségen.

– Próbáltam kiszámíthatatlan időben érkezni és távozni a munkából, mert féltem, hogy felbukkan. Olyanokat mondott, hogy a lányunk egyedül marad, meg hogy neki már minden mindegy, élt eleget, és nem ura önmagának, neki már a démonai parancsolnak – sorolta az asszony, miket vágott a férfi a fejéhez. A nő biztosan tudta, az élete veszélyben forog, ezért még előző nap egy biztonsági cégen keresztül testőrt fogadott.

Két töltény a tárban, három a zsebében lapult

Mint kiderült, Zsuzsanna megérzése nem csalt, János másnap délelôtt zaklatott állapotban érkezett a bolthoz egy bőrönddel, amiben párjával közös képeik voltak:

– Minden közös képünk ott volt, de magát kivagdosta róluk. Azt mondogatta, hogy hívjam fel a lányunkat. Megtettem, de kiderült, hogy már napok óta nem beszéltek – mondta az asszony. Bár a testőr elküldte Jánost, a férfi négy órakor már azzal a feltett szándékkal tért vissza, hogy kivégzi szerelmét.

– A testőrt el akarta küldeni, azt mondta, menjen ki, csukja be az ajtót. De nem ment ki, dulakodni kezdtek. Én közben lehajoltam, kerestem a gázspray-t, majd János felé fújtam, míg ki nem fogyott – emlékezett Zsuzsanna. A lövés a dulakodás közben dördült el, a bolt ajtaja fölötti részbe fúródott. A vadász újra meghúzta a ravaszt, de a fegyver besült. Zsuzsanna ekkor halált megvető bátorsággal beszállt a harcba.

– Ki tudtam volna menekülni, de úgy gondoltam, nem hagyhatom ott a testőrt, ha ő az életét adná értem. Rávetettem magam Jánosra hátulról – idézte fel az asszony, aki így a testőrrel közösen gyűrte le a mindenre elszánt vadászt. Utóbb kiderült, hogy a férfi két tölténnyel a tárban, hárommal a zsebében érkezett: a puska csövét előre lefűrészelte, a megrövidített fegyvert egy zacskóban vitte be, így nem tűnt fel senkinek.

– Remélem, nem engedik szabadon többé, az az igazságszolgáltatás megcsúfolása lenne ezek után – szögezte le a Borsnak a nő.

Sikoltozva rohantak kifelé a vásárlók az áruházból

Egy szemtanú épp akkor tért be vásárolni a plázába, amikor János meghúzta a ravaszt.

– A lövést hallottuk, aztán mindenki sikoltozva rohant kifelé. Egy családtagom éppen akkor már bent volt vásárolni. Az a nő egy hős! Ki tudja, a testőrével hány életet mentettek meg – vélekedett a Borsnak egy vásárló. Zsuzsanna, dacára a szörnyűségeknek, másnap már bement dolgozni, mint mondta, szerencsére az ijedtségen kívül fizikai sérülést sem ő, sem a testőr nem szenvedett.

A rendőrség elfogta a férfit, aki ellen ember­ölési kísérlet miatt indítottak eljárást. Vélhetően elmeorvosi szakértő fogja megvizsgálni, hogy eldöntsék, beszámítható volt-e a lövöldözés pillanatában.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141572_auto_resized.jpg
origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27198_resized.jpg?avcount=1713508810
origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141043_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142958_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27197_resized.jpg?avcount=1713508810
origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141642_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 19.: a Bika szerencsés, a Skorpiót meglepetés éri

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713508810
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713508810
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143071_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Pótolhatatlan űrt hagyott az életünkben” – 4 éves kislány hunyt el az esti horrorbalesetben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139002_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/-JKg0O5mjMpAgSst6AB5EeypzTRT_q8XzMD_huMzjak/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYwYTdhZGQ2Zjc2MDRmOGFiMmUzZjRlYmIwM2I0YTRi.jpg
politik

A közelgő európai választásokról tett bejelentéseket Orbán Viktor

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/AJBybZq_kkFjUfUJ90wiJ12QbCpIi6bRV2wuUdnjZcw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxOGZlY2EyMjVmNjQ2YWRiNjQ1NmZlYTQ4NjI3ZDYy.jpg
Tragédia

Most jött: halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült