Barátját gyilkolhatta meg a budapesti késelő

Tagadja a halálos késelés elkövetését a szerdai fővárosi gyilkossággal megvádolt férfi.
Tagadja a halálos késelés elkövetését a szerdai fővárosi gyilkossággal megvádolt férfi.

Terdik Tamás, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a csütörtöki sajtótájékoztatón közölte: a 24 éves gyanúsított azt állítja, hogy egy másik férfi követte el a bűncselekményt a XVIII. kerületben, ő pedig sokkot kapott a vér látványától, ezért hajtott el a középkorú férfi gépkocsijával. Terdik Tamás kérdésre válaszolva elmondta: a gyanúsított bizonyíthatóan megpróbálta betuszkolni áldozatát a kocsiba, ám nem járt sikerrel, és erre magyarázattal sem szolgált.

A rendőrség az emberöléssel gyanúsított fiatalember és 22 éves, bűnpártolással gyanúsított élettársa előzetes letartóztatására is előterjesztést tesz.

Terdik Tamás felidézte: szerdán késő este kapták a jelzést arról, hogy a XVIII. kerületben, a Ráday Gedeon utca és a Fedezék utca kereszteződésénél egy középkorú férfit életveszélyesen megkéseltek. Az áldozatot a helyszínen megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A férfit tucatnyi késszúrás érte, közülük egy a szívét, ez okozta a halálát - mondta.


Az ezredes közlése szerint az elkövető a helyszínen nem hagyott olyan nyomot, amely lehetővé tette volna, hogy rögtön azonosítsák, de már akkor felmerült, hogy a férfi egy ismerőse lehet az elkövető.

Terdik elmondta azt is, hogy bűncselekmény után nem sokkal a meggyilkolt férfi autójával tankoltak egy XXII. kerületi benzinkúton. A rendőrség 23 órán belül közterületen elfogta a gyanúsítottat, élettársa már azt megelőzően önként jelentkezett a rendőrségen. Őt azzal gyanúsítják, hogy közreműködött a fiatalember menekülésében.

Kérdésekre válaszolva a rendőr ezredes elmondta: a gyanúsított beszámolója szerint 6 éve szoros baráti viszonyban állt az áldozattal, a valódi ok, a gyilkosság motivációja azonban egyelőre kérdéses. Azt a nyomozók megállapították, hogy a késelést percekig tartó bántalmazás előzte meg.
A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a gyanúsított más bűncselekményt, – például az áldozat értékeinek eltulajdonítását – elkövetett-e.