Baltával verte agyon férje Jolikát, majd áramot vezetett saját testébe

Több évtizedes házasság után ölte meg brutális kegyetlenséggel élete párját P. Lajos. A gyilkosság után öngyilkosságot kísérelt meg a férfi, áramot vezetett a saját testébe.
Több évtizedes házasság után ölte meg brutális kegyetlenséggel élete párját P. Lajos. A gyilkosság után öngyilkosságot kísérelt meg a férfi, áramot vezetett a saját testébe.

Nagy volt a riadalom január 22-én délután és kora este Debrecenben a Nyíl utcában. Az egyik családi házat több rendőr és tűzoltó szállta meg.

– A hangzavar miatt mentem ki, azt hittem, valakit elütött egy autó az utcán. Aztán láttam, hogy a rendőrök és a tűzoltók bemennek Lajosék házába. Nem sokkal később érkezett a hír, hogy Jolikát holtan találták, és Lajos is súlyosan megsérült. Gyilkosságra álmomban sem gondoltam, hiszen legalább harminc éve élnek együtt, két gyermeket is felneveltek, akik már nem élnek velük. Igaz, hogy sokat veszekedtek, a hangos szóváltás kihallatszott a házból. Ettől eltekintve nagyon rendes emberek, Lajos villanyszerelésből élt, de bármit megszerelt, amit csak kellett. Jolika, azt hiszem, közmunkás volt. Szorgalmas, halk szavú asszony volt, mindig váltottunk pár szót, amikor a bevásárlásból jött hazafelé. Nagyon sajnálom, hogy meghalt. Nem tudom, hogyan néz majd a gyerekeik szemébe Lajos, miután ezt tette az anyjukkal? – morfondírozott egy férfi, aki az utcában lakik.

A Bors információi szerint: P. Lajos egy baltával agyonverte feleségét, de a nő testén égési sérüléseket is találtak. A férfi ezután árammal próbálta megölni magát, életveszélyes állapotban találtak rá a mentősök. Azonnal kórházba szállították, ahol több ujját is amputálni kellett. A rendőrségnek azonban sikerült kihallgatni a gyanúsítottat, aki elismerte a gyilkosságot. Állapotára tekintettel, előzetes letartóztatásáról, a bíró a betegágya mellett dönt majd.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a +36-1/116-123-as ingyenes, lelkielsősegély-számot!