Aktuális

Baleset a tótkomlósi ralin: Bajnok házaspár tarolta le a nézőket

Címkék
baleset

H. R.

Létrehozva: 2019.06.11.

Műszaki hiba vezethetett a tömeges gázoláshoz a tótkomlósi autóversenyen, ahol a nézők közé csapódott az egyik versenyautó. A pilótát és navigátor nejét is tapasztalt, műszakilag is felkészült rallysoknak ismerik.

“Szedjük le! Szedjük le!” – kiabálják egyszerre a verseny nézői, akik azonnal rohannak segíteni a járőkelők közé csapódó piros Volkswagenhez. A 32-es rajtszámú versenyautó több embert maga alá gyűrt az utcai pálya szélén álló nézők közül, köztük egy 9 éves kislányt. A baleset a X. Tótkomlós Racing versenyén történt. Az autó pillanatok alatt vétett irányt és sodródott ki, az ott állóknak esélye sem volt elugrani. A sokkoló pillanatokról több videofelvétel is ké­szült, amiket sokan osztottak meg az interneten.

Műanyag szalagból kordon

Mér éppen vége volt a versenynek, a résztvevők a díjátadókra készültek.

– Ilyenkor a versenyzők szokásosan tesznek még egy utolsó levezető kört, amiben olykor merészebbek is a sofőrök. A piros Volkswagen Golf nyitott ajtóval kanyarodott, majd kanyarodás után hirtelen felszaladt a padkára és az megdobta, így csapódott be – mesélte a Borsnak a Bástya áruház környéken élő férfi. Az utcai pálya szélein egyébként szalagból húztak ki kordont, hogy legalább a nézők tudják, milyen közel mehetnek, de a becsapódás helyszínén már csak egy szalagot lehetett látni. – Légyegében a bokrok adták a védelmet – mondta a férfi.

A rallyverseny óriási eseménynek számít Tótkomlóson, és soha semmi gond nem is volt a versenyen, amihez előzetesen – ahogy most is – minden engedély megvolt. Ilyenkor még azok a komlósiak is “eltűrték” a versenyt, akik amúgy nem rajongói a rallynak. Szomszédos városokból is sokan érkeztek a Békés megyei helyszínre, Orosházáról, Kardoskútról, Szegedről, Gyuláról.

Biciklitároló fogta meg

Több mentőkocsi és két mentőhelikopter is a helyszínre sietett. A híradások először tizenegy sérültről szóltak, de az Országos Mentőszolgálat a Borsot arról tájékoztatta, a helyszínen 9 embert láttak el, ketten életveszélyes állapotban voltak. “További egy fő súlyos sérüléseket szenvedett, hatan pedig könnyebben sérültek. Ellátás után mindenkit kórházba szállítottak" – írta a mentőszolgálat. A legsúlyosabban egy negyedik osztályos kislány sérült, az életéért fél órán át küzdöttek: információink szerint hasi sérülései keletkeztek, műteni kellett Szegeden. Megsérült egy 11 éves lány is, ő nyílt törést szenvedett. Hat embert Orosházára, kettőt Gyulára vittek, de úgy tudjuk, a legtöbben saját felelősséükre tegnap már hazamehettek.

A legtöbben a biciklitároló vasai között ültek a becsapódás idején, szemtanúk szerint szinte repülve érte őket az autó. A Golf akkora erővel érkezett, hogy a tároló rácsai meghajlottak, az autó első lökhárítója kiszakadt. Rengetegen ugrottak, hogy leszedjék a versenykocsit a sérült nézőkről.

Sok helybéli szerint, csak azért nem történt tragikusabb baleset, mert egy régi vasból készült biciklitároló fel tudta fogni valamennyire a kocsit.

Visszament a törés után?

A Bors információi szerint a piros Golf a verseny alatt már nekiment egyszer a járda szélének, ami miatt kitört a kereke. Azt gyorsan megjavították, majd a 32-es rajtszámú kocsi visszament versenyezni. Előfordulhat, hogy a következő ütközést már nem bírta ki.

A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Mint kiemelték, a baleset a rallyverseny záró programja közben történt, 18 óra 45 perc körül. Nem sokkal a gázolás után a szervezők egy meglehetősen rövid közleményt adtak ki: mint írták, a 32-es rajtszámú autó “egy jobbos visszafordító kanyar után megcsúszott és a nézők közé futott”, a sérülteknek minél gyorsabb felépülést kívántak.

Rutinos pilóta K. Albert

Információink szerint a Golfot vezető K. Albert tapasztalt, rutinos rallysnak számít, legalább tíz éve versenyez. Mellette ülő navigátora a felesége – úgy tudjuk, a baleset idején is ő ült férje mellett. Volt év, amikor hat bajnokságon indultak, és kettőt meg is nyertek. Szakmai körökben is többen műszaki hibára gyanakszanak.
A Borsnak telefonon sikerült utolérnie K. Albertet, aki lelkileg teljesen összetört az események után. – Minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsem a sérülteket, hogy minél hamarabb felépüljenek. Most ez a legfontosabb – mondta munkatársunknak megrendülten a pilóta. Többet a folyamatban lévő nyomozás miatt nem mondhatott el. Mint hozzátette: a rendőrök azon dolgoznak, hogy kiderítsék, mi okozta a szerencsétlenséget, vizsgálják az autót, a pályát, de azt is, hogy a nézők nem álltak-e túl közel, a kijelölt korláthoz képest.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155912_auto_resized.jpg
origo.hu

Kísérteties alak jelent meg a Hold mögött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27416_resized.jpg?avcount=1714029310
origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160478_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Beteljesült Zelenszkij álma: titokban nagy hatótávolságú rakétákat kapott Amerikától

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156706_auto_resized.jpg
vg.hu

Kipattant a buborék, óriási bukó az üdítőpiacon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27417_resized.jpg?avcount=1714029310
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160835_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160522_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Érezte, hogy ott voltam vele" - nagypapája halálos ágyánál virrasztott a bajnoknő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160984_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében