Azt mondták, székrekedése van, de aztán meghalt

A 19 éves Megan Pryde, akinél először székrekedést diagnosztiuzáltak, pénteken hunyt el bélrákban. A lány halála előtt komolyan kampányolt, hogy minél több ember figyelmét felkeltse, nem csak a középkorúaknál és időseknél alakulhat ki a bélrák. A szakértők szerint is egyre gyakoribb, hogy a daganatos megbetegedést fiataloknál diagnosztizálják. Megan még csak 18 éves volt, mikor nála kiderült.

Nagyon erős lány volt, pár héttel, miután kiderült a betegsége, megszerezte a jogosítványt, nem engedte, hogy a tumor határozza meg az életét. De nagyon agresszív volt a rák sajnos, 16 hónap alatt elvitte a betegség a lányt.

Meghan először 2015 októberében vett észre, hogy valami nincs rendben, fájt a gyomra, és mindig fáradtnak érezte magát. Meglátogatta a háziorvosát, aki gyógyszereket írt fel neki, azt gondolta, hogy csak súlyos székrekedése van.

Pár hónappal később azonban borzalmas hasi fájdalmai voltak. Ekkor kórházba szállították, ahol az orvosok arra jutottak, vakbélgyulladása van. Az alaposabb vizsgálatok után azonban kiderült, petefészkén és belén is daganat van.