Azt hihetné, ilyen városnév nincs is - pedig van

Összegyűjtöttünk néhány olyan településnevet, amiről simán azt hihetnénk, hogy ilyen nem is létezik. Pedig (sajnos?) igen.
Összegyűjtöttünk néhány olyan településnevet, amiről simán azt hihetnénk, hogy ilyen nem is létezik. Pedig (sajnos?) igen.

Satans Kingdom

Sátán Királyságából nem is egy, de kapásból kettő van - méghozzá mindkettő az Egyesült Államokban. Az egyiket Vermontban, a másikat pedig Massachusettsben találhatjuk. Norvégia pedig egy Hell (Pokol) nevű településsel csábítja (vagy rémisztgeti) az odalátogatókat.

Saint-Louis-du-Ha! Ha!

Igen, így, felkiáltójelekkel. A québeci település az egyedüli a világon, aminek a nevében felkiáltójel szerepel - azonban úgy tűnik, extrán be akarták biztosítani magukat a kanadaiak, mert kapásból kettőt tettek bele.

Nothing

Azaz Semmi. Az arizonai települést 1977-ben alapították. A helyiek szerint pár részeg fazon nevezte el - írja a Wikipedia. Nothing jelenleg szellemváros: az utóbbi évtizedben senki nem lakta.

No Name

A névnélküli Coloradói település elnevezése abból az időből ered, amikor az ott futó autópályát építették. A készítők beterveztek egy lehajtót az akkor még el nem nevezett terület felé. Ekkor került ki a No Name felirat ideiglenesen - ami aztán rajta is ragadt a területen.

Intercourse

Ki ne szeretne egy Közösülés nevű településben felnőni? Nos, ennek nincs semmi akadálya: irány Kelet-Pennsylvania. Amúgy a városnév még furább (ha lehet ilyet mondani) amiatt, hogy egy Amish közösség kellős közepén terül el.

Half.com

Az egyenlítő és az északi sark közt félúton helyezkedik el a Halfway nevű Oregoni városka, ami 1999-ben 110 ezer dollárért és a helyi iskolának felajánlott 20 számítógépért cserébe egy teljes évre átnevezte magát Half.commá. Ki nem találják: a pénzt és a számítógépeket a Half.com nevű vállalat ajánlotta fel. Jó kis reklám, nem igaz?

Fucking

Az osztrák falu nevét nem igazán kell senkinek sem lefordítani. A Salzburgtól 33 kilométerre fekvő aprócska település annak ellenére rendkívül ismert, hogy összesen alig ha százan lakják. Az talán nem is oly meglepő, hogy szinte havonta lopják el a településtáblákat.