Azonosították a brüsszeli reptér öngyilkos merénylőit

A belga média megnevezte név szerint is, kik voltak a brüsszeli Zaventem repülőtér öngyilkos merénylői.
A belga média megnevezte név szerint is, kik voltak a brüsszeli Zaventem repülőtér öngyilkos merénylői.

Sikerült azonosítani a brüsszeli Zaventem reptéren öngyilkos merényletet elkövető két férfit - egy testvérpárról van szó.

A belga hatóságok azonosították a keddi brüsszeli repülőtéri öngyilkos merényletek elkövetőit: a rendőrség által el-Bakraui néven ismert két fivérről, Ibrahimról és Khalidról van szó - jelentette szerdán az RTBF belga közszolgálati adó.

A két férfit civil ruhában lehetett látni, mindketten csomagszállító kocsit toltak, és csak az egyik kezükön viseltek kesztyűt, amiben vélhetően a detonátor lapult. A velük lévő harmadik, világos kabátos alak elmenekült, őt a hatóságok keresik.

Az Iszlám Állam által elkövetett keddi brüsszeli terrortámadásoknak 34 halálos áldozata és több mint 200 sérültje van.

Frederic van Leeuw belga szövetségi főügyész a keddi sajtótájékoztatóján megerősítette a korábbi sajtóhíreket, miszerint a Ibrahim el-Bakraui robbantotta fel magát a Zaventem reptéren. Testvére, Khalid el-Bakraoui pedig a Maelbeek metróállomásnál robbantotta fel magát. Leeuw azt is megerősítette, hogy Najim Laachraoui, a reptéri robbantás harmadik gyanúsítottja még szökésben van. Elmondta, hogy a Maelbeek metróállomásnál is Khalid el-Bakraoui robbanthatott.