Aktuális

Azért akarta kivégezni az ötéves kislányt, mert azt hitte, ő Gollam a Gyűrűk urából

Bors

Létrehozva: 2019.03.22.

Forrás: Twitter

Galina Kobzeva brutális módon próbálta meggyilkolni szomszédságában élő ötéves Nadya Shustovát.

A 69 éves asszony először késsel és egy kalapáccsal esett a védtelen kislánynak, majd megfogta a gyermeket, és lelökte a harmadik emeleti erkélyről, mert úgy hitte, ő Gollam a Gyűrűk urából.

Woman 'tried to kill girl, 5, thinking she's Gollum from Lord of the Rings'

A pensioner who allegedly tried to kill her neighbour's five-year-old daughter claims she mistook the child for Gollum from The Lord of the Rings. Galina Kobzeva, 69, is in court in Russia charged with attempted murder, accused of attacking littleNadya with a knife and hammer before throwing her off a third floor balcony.

A szerencsétlen orosz kislányt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, de hihetetlen módon sikerült megmenti az életét. Orvosai szerint kész csoda, hogy az óvodás gyermek ilyen sérülésekkel életben maradt. Shustovát négy hónapon át ápolták kórházban súlyos sérüléseivel: feje több helyen betört, agya bevérzett, gerince megsérült, tüdeje összeesett, bordái eltörtek, valamint számos szúrt sebet is okozott neki támadója.

A kiskorú áldozat saját maga mesélte el a rendőrségnek, hogy amikor a szomszédjuk rátámadt, ő üvöltött és sírt félelmében, hogy valaki segítsen rajta, de senki sem hallotta meg fájdalmas kiáltásait. A szomszédasszony először ütni és fojtogatni kezdte őt, majd mérgében felkapott egy kalapácsot a teraszon lévő asztalról, és többször a fejére sújtott vele. Végül egy kést is a kezébe vett, amivel összeszurkálta a kislány testét. Ezek után felkapta az erősen vérző ötévest a korlát fölé emelte, és kidobta őt a harmadik emeleti erkélyéről. Egy járókelő végignézte a szörnyű jelenetet, ő sietett a súlyosan sérült gyermek segítségére, és hívott hozzá mentőt.

A gyermek édesanyja, Oksana Baleyko és édesapja, Mikhail Shustov dolgoztak a szörnyű gyilkossági kísérlet idején. Előzetesen ők kérték meg szomszédjukat, hogy vigyázzon kislányukra, amíg ők távol vannak. Ezidáig úgy hitték, hogy baráti viszonyt ápolnak Kobzevával, aki többször vigyázott már a kislányra.

Woman tried to kill neighbour, five, who she thought was Gollum

Galina Kobzeva, 69 was sentenced to eight years in prison for attempted murder Nadya Shustova suffered concussion, fractured spine and hip and collapsed lung Kobzeva screamed to a woman passerby that there was a 'demon inside' Nadya The child survived by a 'miracle' but must still regularly attend hospital A woman has been jailed for nine years for trying to kill her neighbour's five year old daughter after she mistook the child for Gollum from The Lord of the Rings.

Kobzeva azt állítja, hogy semmire sem emlékszik a történtekből, az első emléke nem más, mint hogy másnap felébred, de ekkor már letartóztatásban volt. Ugyan akkor azt is bevallotta, hogy úgy hitte, a kislány nem más mint Smeagol – azaz Gollam – a nagy sikerű Gyűrűk ura című fantasy műből. A kislány ugyanis a támadás előtti pillanatokban éppen ezt a filmet nézte a tévében, amikor az idős asszony úgy érezte, elsötétül előtte minden. Szobája átváltozott egy kietlen hellyé, és ott, ahol eddig a gyermek ült, a szörnnyé lett hobbit kacagott felé gyúnyosan.

Az igazságügyi elmeorvos szerint azonban a nyugdíjas asszony kitűnő elmeállapotnak örvend, így feltehetőleg teljes tudatában volt cselekedeteinek. Kobzevát nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték kiskorú brutális meggyilkolásának kísérletéért, valamint hárommillió forintnyi rubelt kell fizessen a családnak kártérítés gyanánt.

Crazed Russian OAP thought girl, 5, was Gollum and attacked her with a hammer before throwing her off a balcony - The Girl Sun

A PENSIONER claims she tried to kill her neighbour's five-year-old daughter because she mistook the child for Gollum from The Lord of the Rings. Galina Kobzeva, 69, is in court in Russia charged with attempted murder after attacking Nadya Shustova with a knife and hammer before throwing her off a third-floor balcony.

A kislánynak még mindig rendszeresen kell kezelésekre járnia a kórházba. Egyelőre nem tudni, hogy lesznek-e maradandó sérülései, és ha igen, milyen súlyosak.

(via DailyMail)

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144384_auto_resized.jpg
origo.hu

Nagy a baj: a németek közölték, Oroszország hamarosan megtámadja a NATO-t

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27226_resized.jpg?avcount=1713595812
origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134477_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mennyire ismered a retró tévéműsorokat? Kvízünkkel most letesztelheted a tudásodat!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145283_auto_resized.jpg
vg.hu

Alba Aréna: megnyílt Magyarország legújabb sportarénája – fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142129_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143247_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ma éjjel Izrael megtámadta Iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27232_resized.jpg?avcount=1713595812
origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135005_auto_resized.jpg
travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713595812
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713595812
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145449_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lövéshangokra riadtak fel a szegediek, a város több pontján is észlelték a különös zajt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145982_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiadták a veszélyjelzést: a fél ország figyelmeztetést kapott, de lesz itt még más is!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól