Aktuális

Az osztrák nyomozók szörnyű gyanúja: Judit testét dobták a Fertő tóba

B. B., D. P.

Létrehozva: 2018.04.18.

Megbízható rendőrségi források szerint legnagyobb valószínűséggel a darnózseli hentes feleségéé, K. Judité lehetnek a Fertő tóban megtalált testrészek. Ezt jelentette tegnap az Ö24.

Forrás: Bors

Hivatalosan továbbra sem tudni, kinek a felsőtestét és fejét találták meg pénteken a Fertő tó nyugati felén, Ausztriában a sekély vízben, illetve a nádasban. A hajótulajdonosok és horgászok által kedvelt burgenlandi kisvárosban, Ruszton napok óta a horrorisztikus torzó a beszédtéma.

– Azt sem tudjuk, hogy ki az, aki megtalálta, olyan nagy a titkolózás. Mi, akik nap mint nap itt vagyunk, csak azt hallottuk, hogy egy horgász – mondta a ruszti kikötőben a Borsnak egy férfi. – Meg vagyunk lepve, hogy milyen szigorúan őrzik az illető személyazonosságát, pedig minket is érdekelne, ki az. Úgy tudjuk, ő az egyetlen civil, aki a torzót látta. A hiányzó testrészeket azóta is mindennap keresik.

Újabb testrészek

A hely, ahol a csonkolt felsőtest előkerült, a ruszti öblön túl egy kis náddal benőtt sziget a nyílt vízen, amit kizárólag csónakkal lehet megközelíteni.

– Képzelhetik, mennyire megdöbbentünk, itt emberemlékezet óta nem történt ilyen – csóválta a fejét a férfi. – Azt beszélik, hogy a horgász, aki megtalálta a maradványt, először azt sem tudta, hogy emberé vagy állaté-e, olyan borzalmas állapot­ban volt.

Mint hétfőn megírtuk, gyorsan a helyszínre hívtak egy bűnügyi szakértőt, ő mondta ki, hogy emberi maradványról van szó, és hogy nő az áldozat. Hétfőn aztán találtak még keresőkutyák és hangradar segítségével két – kéz nélküli – alsókart, egy combot és egy lábszárat. A testrészek bizonyosan hónapok óta a vízben voltak. Ilyenkor DNS-vizsgálatokkal igazolják, hogy ugyanannak az áldozatnak a maradványairól van szó, magyarán a fej, a felsőtest, a végtagok összetartoznak.

VV Fanni?

Az osztrák lapok szerint szinte bizonyos, hogy a szálak Magyarországra vezetnek, ugyanis az ausztriai eltűnési eseteket már a hétvégén átnézték, és egyikkel sem tudták összefüggésbe hozni a holttestet. Az Ö24 hírportál megbízható forrásra hivatkozva kerekperec leírta: két kiemelt magyar bűnügy jöhet szóba. Az egyik VV Fanni novemberi eltűnése.

A valóságshow-szereplőt – egy névtelen írásos tanúvallomás szerint, amiről mi is beszámoltunk – egy születésnapi partin látták utoljára élve, ahol disznót is vágtak. A lány túl sok drogot és alkoholt vett magához, amibe belehalt, és eltüntették a holttestét. Az ügyben gyanúsított B. László a GPS-adatok szerint Bécsben is járt a kocsijával Fanni eltűnésének estéjén. Márpedig az osztrák fővároshoz vezető A4-es autópálya a Fertő tó közelében fut.

Inkább K. Judit!

Ennél sokkal valószínűbbnek tartja az Ö24, hogy a nem kevésbé rejtélyes darnózseli esethez van köze a borzalmas Fertő tavi leletnek. Mint ismert, a Mosonmagyaróvár melletti faluban élő hentest, N. Jánost vádolták azzal, hogy megölte gyógytornász feleségét, maradványait pedig eltüntette.

A negyvenéves K. Judit 2014. májusában, amikor végzett a munkahelyén, bezárta a rendelőt, aztán többé nem látta senki. Csak annyi biztos, hogy meghalt. De hogy hogyan, és hol lehetnek a maradványai, arra nincs biztos válasz.

Bár N. János kertjében találtak egy női holttestből származó tüdőt és szívet, 2016-ban mégis felmentette a bíróság, mert a sósavval szétroncsolt szervekről nem lehetett száz százalékban kimonda­ni, hogy K. Judité voltak. Az ügyet most tárgyalják újra.

A Fertő tóban megtalált testrészekről azt is állítják, hogy egy ideig nagy valószínűséggel hűtőszekrényben tárolták őket. Lehet, hogy a darnózseli hentes feldarabolta a testet, hűtőbe tette, és csak most dobta a tóba? – teszi fel a kérdést az Ö24. Ezt a verziót támasztja alá az a tény, hogy a ruszti torzóból több belső szerv hiányzik.

Csónak bérelhető

A helyiek szerint akár magyar oldalról is Rusztig sodorhatta a víz a testrészeket, de az sem kizárt, hogy ott dobták a tóba egy hajóról vagy csónakról. Ha az embernek nincs sajátja, az öbölben bérelhet csónakot: fél órára kilenc euró. Igaz, szezonon kívül ezt csak hétvégén lehet.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141536_auto_resized.jpg
origo.hu

Rendkívüli hírt jelentett be a Fradi Dejan Sztankovicsról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27219_resized.jpg?avcount=1713549617
origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142083_auto_resized.png
metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142412_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27218_resized.jpg?avcount=1713549617
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713549617
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713549617
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól