Aktuális

Az összes ismerőse azt kérdezte, miért nem hagyta el a súlyosan összeégett barátnőjét – A válaszát ma már ők is értik

T.A.

Létrehozva: 2020.03.23.

Turia Pitt kilenc évvel ezelőtt, egy futóverseny során sérült meg életveszélyesen, mikor is egy bozóttűz lángjai körbekerítették és a fiatal nő kis híján a lángok martalékává lett.

2011 szeptember 2-a az a nap, melyet Turia Pitt soha nem fog tudni kitörölni az emlékezetéből. A bányamérnökként diplomázó lány, aki szabadidejében modellkedett és maratoni távokat futott, eldöntötte, próbára teszi a kitartását, és elindul egy ausztrál futóversenyen, ahol a tervek szerint 100 kilométert kellett volna teljesítenie. Ebben szerelme, Michael Hoskin is támogatta.

Megközelítőleg a táv negyedénél tartott, mikor bozóttűz ütött ki a verseny útvonalán és a szervezők nem tudtak időben minden versenyzőt kimenekíteni a lángcsóvák közül. A huszonnégyéves lányt foglyul ejtették a lángok és gyakorlatilag elevenen megégett.

– Arra gondoltam, milyen igazságtalan, hogy soha nem többé nem láthatom Michaelt és nem lesz közös jövőnk, nem lesznek gyerekeink – nyilatkozta többször is az eset óta Turia.

– Órákig vártam a segítségre, míg végre értem jöttek a mentősök. Az egyiküket felismertem, mert korábban együtt önkénteskedtünk, de ő nem ismert fel – majd elmondta a mentősnek, ki ő, amire a nő nem válaszolt, csak a szeméből kigördült egy könnycsepp.

Turia testének 65 %-a megégett. Kómába esett. Hónapokig élet és halál között lebegett. Jobb és bal kezéről is elvesztette négy-négy ujját, de valójában a tűz egyetlen porcikáját sem kímélte. Az égési sérülések könnyen elfertőződhetnek, ezzel Turia orvosainak is szembe kellett nézniük, ahogy az életveszélyes állapotot okozó fehérjehiánnyal is. Az életben maradásához bőrátültetésre volt szükség, melyet névtelen amerikai bőradományozók segítségével tudtak végrehajtani.

Turia elképesztő erővel is kitartással harcolt az életéért és elmondása szerint nem a kómából való felébredés volt a legnehezebb a számára.

Soha nem fogja elfelejteni a pillanatot, mikor először belenézett a tükörbe, mikor ráébredt arra, az a szép fiatal lány, aki volt, már a múlté.

View this post on Instagram

The limit is not in the sky. It's in the mind.

A post shared by Turia (@turiapitt) on

Hónapokon keresztül naponta kötözték a sebeit, először altatásban, később már nem és bevallja, volt, hogy a sikoltozása az egész kórházi folyosót betöltötte. Újra kellett tanulnia beszélni, enni, inni, írni, járni, öltözni, szóval mindent újra megkellett tanulnia, miközben több száz műtéten esett át. Michael azonban végig mellette volt.

Beleszerettem a lelkébe és a személyiségébe és úgy éreztem, ő az egyetlen nő, aki beteljesítheti az álmaimat – vallott érzelmeiről Michael, mikor azzal szembesült, kivétel nélkül – idegenek és ismerősök egyaránt – nemcsak csodálkoznak, hanem valósággal szörnyülködnek azon, amiért nem hagyta el a kedvesét. – Amíg kómában volt is arra gondoltam, hogy ez a lány, még mindig az a lány, akibe szerelmes vagyok, úgyhogy vettem neki egy gyémántgyűrűt.

Turia és Michael végül 2016-ban összeházasodtak és azonnal neki is láttak a családalapításnak. Mivel a lány belső szervei csodával határos módon nem sérültek, így a gyermekvállalásnak nem volt akadálya. Ezidáig két fiuk született, Hakavai 2017 decemberében, Rahiti 2020 februárjában jött a világra.

A házasok próbálnak teljesen hétköznapi életet élni. Turia motivációs trénerként dolgozik és bármilyen hihetetlen, a futáshoz is visszatért. A szülők mindennapjai a gyerekeik körül forognak és már ahhoz is hozzászoktak, hogy bárhova mennek, alaposan megbámulják őket.

Amikor például Turia várandós volt, menetrendszerint megkapta a kérdést: tényleg terhes? Turia nagyon aktív közösségi életet él a világhálón, követőinek minden posztjával azt próbálja átadni, hogy az életnek nincs alternatívája és soha ne adjuk fel a küzdelmet és minden szituációból próbáljuk a legjobbat kihozni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155912_auto_resized.jpg
origo.hu

Kísérteties alak jelent meg a Hold mögött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27416_resized.jpg?avcount=1714030217
origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159950_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Folytatódik a nyomozás a XVI. kerületi szocialista székházmutyi ügyében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27417_resized.jpg?avcount=1714030217
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160835_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160984_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében