Az orvost is sokkolta, hogy Norman élve akarta elégetni a nőt. És Norman egy betegség - fotók

Harriet Stockey az angliai Bridgewaterből indulva előbb Ausztráliába utazott, ahol hirtelen rátörő fáradtság és szájüregi fekély alakult ki nála, az orvosok pedig autoimmun betegséget diagnosztizáltak. A 24 éves utazó ennek ellenére úgy döntött, hogy folytatja útját, és elutazott az Egyesült Államokba, ahol szüleit látogatta meg. Állapota azonban rohamosan romlott, és mivel az államokban nem volt betegbiztosítása, már komoly fájdalmak közepette kénytelen volt hazatérni Angliába.

© JustGiving.com

„Még Floridában elmentünk egy kórházba, ahol az orvos megrémült, amikor a számba nézett. A szám tele volt vérző fekélyekkel, még a nyelvem is összezsugorodott” - mesélte még tengerentúli kezelését a nő.

Backpacker left with burns across entire body by tumour she called Norman

A woman who was burned alive by a rare skin condition triggered by a tumour has revealed that she gave it the nickname of Norman. Harriet Stuckey, 24, from Bridgewater, Somerset, was in Australia on a round-the world trip when she started feeling unwell.

„Mindenféle vizsgálatot elvégeztek rajtam, még szifilisz és HIV-vizsgálatot is, nem akartam elhinni, ráadásul vérmérgezés jeleit mutatták ki nálam, mindenki halálra volt rémülve” - mesélte kivizsgálásának kezdeti szakaszát Stockey. Még egy londoni ritka betegségekkel foglalkozó intézetbe is elkerültek a leletei, ám minden negatív lett.

Végül tavaly szeptemberben végre kiderült, hogy mi a nő baja. Egy nagyon ritka autoimmun betegség támadta meg a szervezetét, amely miatt egész testén fekélyek alakultak ki, a szájüregén kívül még nemi szerve is kisebesedett, a betegség neve pedig pemphigus vulgaris.

Ám ezzel még nem ért véget az orvosi meglepetések sora. Ugyanis nem sokára kiderült, hogy egy tumor keletkezett a jobb petefészkén, éppen ott, ahonnan korábban már egy cisztát eltávolítottak. Kiderült, hogy a tumor rátekeredett egy artériára, és ennek következményeként kialakult egy autoimmun betegség, amely a fennállt helyzetben a nő életére tört.

„Nem tudták az orvosok, hogy a tumor jó- vagy rosszindulatú-e, de a fekélyek csak terjedtek, a testem élve akart elégetni” - mondta a nő.

A 24 éves nő viszont nem hagyta magát, humorral igyekezett ellensúlyozni életveszélyes állapotát. Az egész betegség mögött meghúzódó tumort Normannek nevezte el, de nem bánta, mikor kiderült, hogy állapota megengedi a beavatkozást, Normant pedig kivágták a testéből. És még ezzel sem lett vége a vesszőfutásnak. A betegség miatt tüdőgyulladást kapott, ami miatt egy tüdőrendellenesség alakult ki nála. Állapota ugyan sokat javult, ám időközben kialakult egy új tumor, amelyet Harriet Norman kisöccsének nevez...