Az orvosi segítségben bízik a ceglédi gyerekmolesztáló

A 24.hu megszólaltatta a férfit, aki kapcsán korábban felmerült, hogy kiskorú lányokat zaklatott Cegléden. A férfi a lapnak nem tagadta a bűncselekményeket, ám szerinte ez is csak azt bizonyítja, hogy beteg, orvosi kezelésre szorul. A férfi tette kapcsán korábban egy nő kívánt feljelentést tenni, ez elsőre nem sikerült, ám végül eljárás indult az ügyben. Az internetes portál meg is találta a férfit, még a rendőrök előtt.

A lappal készített telefonos interjúban a 19 éves férfi csak eleinte próbálta tagadni a történteket, végül beismerte, hogy több kiskorú lányt is molesztált. A férfi szerint ugyanakkor ez elsősorban betegségének tudható be, szerinte skizofrén hajlama miatt történtek a feljelentéshez vezető dolgok. A férfi azt ugyanakkor tagadta, hogy zaklató üzeneteket küldött volna a Facebookon, állítása szerint a fiókot valaki feltörte.

Részlet a sokkoló interjúból:

"Valaki feltörte a Facebook-fiókomat. (...) Be akartam lépni, és kiírta, hogy ismeretlen böngészőből történt belépés.

Szerintem ne csinálja, ez nagyon átlátszó. Olyan leveleket is küldött, amiben öngyilkosságra szólítja fel a gyerekeket, meg olyat, ahol közös öngyilkosságra hívja őket.

Ez a másik énem volt, de nagyon megbántam, és nem fogok ilyet csinálni. Én egy ideig állami gondozásban voltam. 2008-ban kezdődött egy nagy szeretethiány nálam, amitől szenvedtem. Aztán jöttek a hangok."

Elmondása szerint a történtek mögött rossz gyermekkora és betegsége áll, de nagyon megbánta. Tudja, hogy feljelentették, ám egyelőre a rendőrség nem kereste, ezen ő maga is meg van lepődve.