Az elnöktől kér segítséget a kis Bálint elrablója

Az apa képtelen beletörődni a francia bíróság döntésébe, ezért Hollande elnökhöz fordult.
Az apa képtelen beletörődni a francia bíróság döntésébe, ezért Hollande elnökhöz fordult.

Franciaország elnökének segítségét kéri az az édesapa, aki erőszakkal elrabolta kétéves kisfiát Szombathelyen élő volt feleségétől.

P. Royer december 8-án megütötte a gyermek édesanyját, egy szombathelyi parkolóban a kis Bálintot kiragadta a nő karjából, és Franciaországig meg sem állt vele. A férfi még büszke is volt tettére, a Facebookon számtalan képet posztolt, melyen a kisfiúval együtt látható.

Az anyuka azonnal riasztotta a rendőrséget, akik eltűntként keresték a kisfiút, később azonban európai elfogatóparancsot adtak ki az apa ellen, súlyos testi sértés gyanúsítottjaként. Akkor azt állította: nem elrabolta, hanem megszabadította anyjától a gyermeket.

A francia bíróság úgy döntött: Bálintnak az anyukája mellett a helye, így a kisgyermek a karácsonyt már magyarországi otthonában töltötte. Az apuka azonban képtelen beletörődni a döntésbe. Szerinte Franciaország képtelen megvédeni gyermekeit, ami szégyen. Továbbá felszólítja Francios Hollande elnököt, intézze el, hogy adják vissza a gyermekét.