Az élet legszebb hírére várt, ehelyett a lehető legszörnyűbbet kapta

A fiatal nő azonnal összetört.

A fiatal nő azonnal összetört.

Siobhan Mcfarlane roppant nagy izgalommal ment a kórházba, hiszen ultrahangos vizsgálatra érkezett: kíváncsi volt, hogy van a 12 hetes kisbabája. A 26 éves nő akkor még azt hitte, hogy második gyermekét hordja a szíve alatt, azonban az orvosok sokkoló hírt közöltek vele. Az, amit magzatnak vélte ugyanis nem volt más, mint egy nagyobb daganat – írta meg a Mirror.

A skót nő természetesen összetört a szomorú hír hallatán. Főleg, mivel a tumort olyan módszerrel távolították el belőle, mintha abortuszt hajtottak volna végre rajta. Emellett pedig, mivel az állapota nem javult, 5 hónapon át 8 kemoterápiás kezelésen is részt kellett vennie, s mindez nagyjából akkor fejeződött be nála, amikorra a vágyott gyerek megszületett volna.

Közzétette: Siobhan McFarlane – 2016. augusztus 22.

Siobhan azóta küldetésének érzi, hogy mások is minél többet megtudjanak az úgynevezett molaterhességről, amelyben ő is szenvedett. A molaterhesség vagy más néven üszögterhesség a méhlepény jóindulatú tumorrá fejlődése. Akkor következik be, mikor a megtermékenyített petesejt egy extra adag apai kromoszómát tartalmaz, s így a normális esetben méhlepénnyé váló sejtek szőlőfürtszerű ciszták halmazává alakulnak.

A nő és párja, Alexander tavaly augusztusban döntöttek úgy, hogy szeretnének egy testvért az akkor már másfél éves fiuknak, Jamesnek. Bár Siobhan első terhességi tesztje negatív lett, később az egészségi állapotából mégis arra következtetett, hogy terhes lehet. Emiatt csinált egy másodikat is, amely már pozitív eredményt mutatott.

A dolgot azonban eleinte titokban tartották a családtagok előtt, s a 12 hetes ultrahang vizsgálat lett volna az első, ahol kiderült volna, hogy van a baba. Ezt követően kapták a traumatikus hírt a kórházban. Így lett számukra egy örömtelinek vár pillanat életük legrosszabbja.