Az élet csodálatos: félkilós kisember a szívműtétek új rekordere – fotók

Egészen csodálatos dolgokra képes a természet, az ember pedig rendre bizonyítja, milyen erős. Egy kisfiú alig 28 hetesen látta meg a napvilágot egy nyugat-indiai kórházban, a koraszülött csöppség egyelőre még nevet sem kapott, szülei az intézmény falai között hagyták az életre oly' kevés eséllyel pályázó kisfiút. Még a szemét sem tudta kinyitni, de már túlélte, hogy hónapokkal korábban jött a világra, sőt, már egy életmentő műtétet is sikerrel vett a szörnyen pici, ám annál erősebb szervezete.

A kis indiai csöppség olyan törékeny, hogy megérinteni sem merik az orvosok, feleslegesen a közelébe sem mennek, nehogy végzetes baja legyen az élni akaró apróságnak. Sajnos a kis fickó több fejlődési rendellenességgel született, ezek közül a legsúlyosabb rendellenesség, hogy aortája és tüdőartériája összenőtt, muszáj volt megműteni. Normális körülmények között megszületettek esetében gyógyszerrel is lehetett volna kezelni a problémát, ám az újszülött szervezete nem bírta volna ki a kezelést.

Korábban még sosem végeztek el sikeres szívműtétet ilyen kis emberen, hatalmas kockázattal járt a mindössze félkilós fiúcska mellkasának felnyitása, ám az élni akarás olyan erős az indiai csecsemőben, hogy simán vette szervezete az akadályt, pedig a beavatkozás több órán át tartott.

– Az imáink válaszra találtak. Olyan bátor és erős, hogy ilyen alacsony testsúllyal is túlélte, holott szinte semmi esélye nem volt – idézte a kisfiút örökbefogadó házaspár férfi tagját a Metro.