Autókat ad el Tomi, az uszkár

Csodájára járnak az egyik fővárosi autókereskedésben Tominak, a 11 éves ezüst uszkárnak. A kutya ugyanis dolgozik, mégpedig használt gépkocsikat ad el.
Csodájára járnak az egyik fővárosi autókereskedésben Tominak, a 11 éves ezüst uszkárnak. A kutya ugyanis dolgozik, mégpedig használt gépkocsikat ad el.

Takács Tamás minden reggel, ébredés után nyújtózik egy kiadósat, megreggelizik, majd munkába indul. Tomi viszont nem ember, hanem egy barátságos és okos eb. Gazdája, Takács Ottó 4 évvel ezelőtt vette észre, hogy kutyája különösen vonzódik az autókhoz. De akkor még nem gondolta: el is tudja adni azokat.
-Azt vettük észre, hogy amikor vevőjelölt jött hozzánk, Tomi rögtön megváltozott. Elkezdte kergetni a farkát, produkálta magát, tette a szépet – mesélte a kereskedő. – Egyszer odacsalta az illetőt egy eladó autóhoz, kikényszerített egy kis hasvakarást, majd beugrott az anyósülésre. Csak akkor volt hajlandó kiszállni, amikor a pasas már lefoglalózta a kocsit.
Takács úr és neje, Edit először nem tulajdonított különösebb jelentőséget kutyusuk különös viselkedésének. De azóta többször is előfordult mindez.
-Hihetetlen, de tisztában van azzal, hogy mi a munkánk és segít nekünk. A vevők meg nem térnek magukhoz a csodálkozástól – mondta mosolyogva Edit, miközben az ölében ülő Tomit simogatta. – Egyszer, egy visszatérő vásárlónk hajlandó lett volna jóval többet fizetni egy autóért, ha Tomit is adjuk hozzá „extraként”. Bár szerintem ő is tudta: nincs az a pénz, hogy tőle megváljunk.
Az uszkár egyébként teljesítményarányos bérezést kap: minden általa eladott autó után extra adag jutalomfalatot rágcsálva terülhet el a konyhakövön esténként.

Bors